PAOFarmacie: Psychofarmaca achtergronden en toepassing

Opties

Praktisch omgaan met verschillende psychofarmaca. Heeft mirtazapine een indicatie als slaapmiddel? Hoe kan een patiënt antipsychotica veilig afbouwen? Is het combineren van meerdere antidepressiva wetenschappelijk onderbouwd?

Deze en andere vragen spelen op nu de tweedelijns geestelijke gezondheidszorg gedeeltelijk is overgeheveld naar de eerste lijn.

  • Datum 19 maart 2024
  • Locatie BCN Daltonlaan 100, Utrecht
  • Start & eind tijd 09:00 - 13:00
  • Kosten € 465,-
  • Accreditatie Voor openbaar-en poliklinisch apothekers: totaal 7 uur plenair en 4 uur voor e-learning

In deze tweedaagse cursus Psychofarmaca: achtergronden en toepassing op 19 maart en 25 april 2024 wordt onder meer ingegaan op de farmacologische kenmerken van antidepressiva, antipsychotica en stemmingsstabilisatoren en de werkzaamheid en rationele toepassing van deze geneesmiddelen bij diverse psychiatrische aandoeningen. Er wordt aandacht besteed aan de rationaliteit van combinaties van deze geneesmiddelen. Daarnaast worden praktische handvatten gegeven voor het afbouwen en switchen van antidepressiva. Er is veel aandacht voor het in een medicatiebeoordeling analyseren van complexe medicatie met psychofarmaca en mogelijke opties voor advies en begeleiding van patiënten.

Aanmelden nascholing
Pagina laatst bijgewerkt op 24 januari 2024