PAOFarmacie: cursus Opiatenverslaving, -afbouw en motiverende gespreksvoering

Opties

De cursus ‘Opiatenverslaving, -afbouw en motiverende gespreksvoering biedt belangrijke inzichten in de mechanismen van het ontstaan van afhankelijkheid en de mogelijkheden om de begeleiding van patiënten te verbeteren. In de cursus worden praktijksituaties gesimuleerd en geoefend

  • Datum 16 april 2024
  • Locatie BCN Daltonlaan 100, Utrecht
  • Start & eind tijd 13:00 - 17:00
  • Kosten € 275,-
  • Accreditatie Openbaar-en poliklinisch apothekers: 3,5 uur

Het horizontale proces van primaire (minder/korter voorschriften) en secundaire (handelen als er problemen zijn) preventie bij opioïde afhankelijkheid wordt behandeld. Aan de hand van neurobiologie, klinisch redeneren en medisch handelen wordt het probleem inzichtelijk gemaakt dat leidt tot verstoorde behandelrelaties. Op basis van eerdere ervaringen wordt een handreiking gedaan in hoe een succesvol opioïde-reductie programma uitgerold wordt. Tevens is er de mogelijkheid om casuïstiek in te brengen voor praktische vragen.

Motiverende gespreksvoering bij verantwoord gebruik en afbouwen van opiaten

Motivational interviewing (MI; ook wel Motiverende GespreksVoering/MGV genoemd) is een evidence-based methode voor effectieve professionele communicatie met mensen rondom gedragsverandering en persoonlijke groei.

MI biedt deelnemers een aantal instrumenten, technieken en strategieën, die deelnemers als apotheekteam kunnen helpen om de communicatie met en begeleiding van deze soms weerbarstige groep patiënten effectiever te laten verlopen.

Aanmelden cursus
Pagina laatst bijgewerkt op 24 januari 2024