Apothekers doen mee aan de inzamelweek van overgebleven medicatie

Opties

Apothekers uit ’s-Hertogenbosch en Eindhoven doen mee aan een inzamelweek van overgebleven medicatie. De inzamelweek maakt deel uit van de campagne #brengonsterug. Het doel van deze campagne is om zoveel mogelijk overtollige medicatie in te zamelen bij apotheken en milieustraten. Hierdoor komt er minder restmedicatie in het milieu en water.

Medicijnresten

Elk jaar komt er tenminste 190.000 kilo aan medicijnresten in het oppervlaktewater terecht. Dit gebeurt via toiletbezoek, maar ook doordat overtollige medicatie door de gootsteen of het toilet wordt gespoeld. Hierdoor gaat het waterleven achteruit en wordt het zuiveren van het drinkwater steeds moeilijker. Uit onderzoek (Breda University of Applied Sciences, 2020) blijkt dat slecht één derde van de ondervraagden hun restmedicatie terugbrengt naar de apotheek en milieustraat.
 

Inleverweek 

Tijdens de inleverweek van 9 tot en met 13 mei 2022 proberen meerdere zorgpartijen mensen te stimuleren om hun overgebleven medicatie terug te brengen. De inleverweek wordt op maandag 9 mei om 15.30 uur gestart in Eindhoven.

Houd de kilo’s aan verzamelde medicijnresten real-time in de gaten
Inzamelweek overgebleven medicatie
Pagina laatst bijgewerkt op 08 mei 2023