‘Waar kan ik beter bijdragen aan de farmaceutische zorg dan bij het GIC’?  

Opties

Over Suzan

Suzan GIC
Naam: Suzan Gipmans
Leeftijd: 33 jaar
Hoelang werkzaam bij de KNMP: 3.5 jaar
Huidige functie: productspecialist bij de afdeling Geneesmiddel Informatie Centrum (GIC)
Opleiding: farmacie
Het leukste bij de KNMP: kunnen bijdragen aan de farmaceutische zorg en de collega's

 

Wat doe je als productspecialist op de afdeling Geneesmiddel Informatie Centrum?

“Als je bij het GIC werkt, werk je meestal aan twee verschillende producten van het GIC. In mijn geval is dat de G-Standaard medicatiebewaking en het Informatorium Medicamentorum (IM). Voor de G-Standaard medicatiebewaking houd ik me specifiek bezig met de onderwerpen contra-indicatie aandoeningen, adviezen rondom morbide obesitas en bariatrische chirurgie, doseringen en de Medische Farmaceutische Beslisregels (MFB’s). Voor het IM richt ik mij op de psychofarmaca. Wat ik zoal doe? Het opstellen van nieuwe adviezen en monografieën voor deze onderwerpen, maar ook het onderhouden van de huidige adviezen en monografieën.” 

Hoe ziet jouw dag als productspecialist eruit?

“Grofweg kun je mijn werkzaamheden in twee soorten dagen indelen. Al is geen dag hetzelfde. Op kantoor ga ik vaak van afspraak naar afspraak. Dat kan fysiek zijn, maar ook hybride. Zo toetst onze afdeling de medicatiebewakingsadviezen bij een multidisciplinaire werkgroep, waaraan (ziekenhuis)apothekers, artsen en medisch specialisten deelnemen. Zij beoordelen dan adviezen die we opstellen: zijn ze praktisch uitvoerbaar? Soms moet ik voor het uitwerken van nieuwe adviezen of het up-to-date houden van huidige adviezen de literatuur induiken. Zulke inhoudelijke taken uitwerken doe ik veelal vanuit huis. Ik word heel blij van die combinatie van werkzaamheden.” 

Wat maakt het werk bij de KNMP zo leuk voor jou?

“Wat het werk zo leuk en uitdagend maakt, is dat ik veel samenwerk met andere afdelingen binnen de KNMP en met externe partijen.” 

Met wie werk je dan zoal samen?

“De afgelopen jaren heb ik veel samengewerkt met de afdeling Farmaceutische zorg, onderzoek & innovatie om de adviezen bij morbide obesitas of na bariatrische chirurgie te implementeren in de praktijk. Maar ook werk ik samen met de afdeling communicatie, omdat we graag als afdeling meer zichtbaar willen worden binnen de KNMP en bij apothekers. Ook ben ik betrokken bij de inrichting van de processen rondom de MFB’s. Hierover is intensief overleg met Z-Index en softwareleveranciers geweest. Dit gaf mooie inzichten in hoe onze adviezen worden ingebouwd in de zorginformatiesystemen.”  

Met welk project ben je momenteel bezig?

“Momenteel ben ik bezig met een project waarbij ik samen met de afdelingen Z-index en ICT een nieuwe invoeringsapplicatie ontwikkel voor doseringen. Voor mij is de ontwikkeling van een nieuwe applicatie een nieuw terrein. Dat vind ik wel een beetje spannend, maar ook leuk dat ik die mogelijkheid krijg en mezelf zo verder kan ontwikkelen.”  

Waarom zou je anderen aanraden om op de afdeling GIC te komen werken?

“Als je hier wat langer werkt, kun je kiezen op welke vlakken je je wilt ontwikkelen. Iedereen krijgt binnen onze afdeling de kans om zich aan te melden voor nieuwe projecten. Niet voor niets werken sommige collega’s hier al meer dan 20 jaar. Ik denk ook dat er genoeg uitdaging in de toekomst blijft. Bovendien geeft het ook nog een goed gevoel dat je iets voor de maatschappij kan doen. Ik help andere zorgverleners en patiënten met veilig en effectief medicatiegebruik.”  

Hoe zou je de sfeer op je afdeling omschrijven?

“Naast interessante werkzaamheden, is het GIC een heel fijn team, met betrokken collega’s. Wat ik bijzonder vind, is dat zij voor elkaar klaarstaan, of dat nu op zakelijk of persoonlijk vlak is. Iedereen binnen dit team heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en wil echt bijdragen aan de farmaceutische zorg. Als we op kantoor zijn, wordt er veel waarde gehecht aan sociale cohesie. We houden samen koffiepauze, ’s middags hebben we een fruitmoment. Zo komen we even los van ons werk.”   
 

Pagina laatst bijgewerkt op 01 mei 2023