PRISMA symposium 2023: Innovatie * Implementatie = Impact

Opties

Na plenaire lezingen over het implementeren van complexe interventies toe met beschikbare strategieën hierbij.  In de aansluitende parallelle sessies presenteren onderzoekers hun actueel farmaceutisch praktijkonderzoek in Nederland en België. Het PRISMA bestuur overhandigt de proefschriftprijs 2021/2022 en de publicatieprijs 2022.

  • Datum 25 mei 2023
  • Locatie Amersfoort, De Eenhoorn, Barchman Wuytierslaan 2
  • Start & eind tijd 09:30 - 17:30
  • Kosten € 255,-
  • Accreditatie 5 accreditatie-uren voor openbaar apothekers en ziekenhuisapothekers

Op donderdag 25 mei 2023 organiseert stichting PRISMA (Praktijk Research In Samenwerking Met Apothekers) haar jaarlijks symposium in Amersfoort.

In het ochtend gedeelte vinden twee plenaire lezingen plaats. De eerste lezing houdt Prof. Dr. Hilary Pinnock, University of Edinburgh. Zij licht aan voorbeelden herkenbaar voor de farmaceutische praktijk (bijvoorbeeld het bevorderen van therapietrouw door het apotheekteam) toe hoe dit soort complexe interventies  in de praktijk geïmplementeerd kunnen worden.  Hierbij legt zij uit dat een zorginnovatie zowel de behoeften van de patiënt dient te voldoen als ook moet aansluiten bij het kunnen en willen van het apotheekteam. Verder dient rekening gedragen te worden met de maatschappelijke context en invloeden en de impact van de nieuwe zorg weer hierop.  Zij brengt haar ervaring vanuit de setting in Engeland hierbij in.

Aansluitend presenteert Prof. Dr. Liset van Dijk, Rijksuniversiteit Groningen en NIVEL, implementatie modellen vanuit de wetenschap en licht zij de toepassing hiervan toe op basis van haar brede ervaring in de implementatie van farmaceutische zorgprojecten in de praktijk, vooral vanuit zorgprojecten in Nederland.

PRISMA 2023
Pagina laatst bijgewerkt op 17 januari 2023