ZonMw stelt subsidies beschikbaar voor ondersteuning regionale samenwerkingsverbanden

10 augustus 2023
Opties

ZonMw stelt een tweetal subsidies beschikbaar voor domeinoverstijgende samenwerkingsverbanden. De subsidies zijn onderdeel van het nieuwe ZonMw-programma Ondersteuning regionale samenwerking, dat als doel heeft het ondersteunen bij de transformatie richting een nieuw gezondheidssysteem met een focus op gezondheidsbevordering en passende zorg in de regio.

De subsidies zijn interessant voor apothekers die deel uitmaken van een regionaal samenwerkingsverband of die samen met anderen zo’n samenwerkingsverband willen opzetten. De subsidies kunnen ook aanleiding zijn om als apothekers aan te sluiten bij bestaande samenwerkingsverbanden, nu die meer mogelijkheden krijgen om activiteiten te ontplooien.

Voorbereidingssubsidie

De subsidie ‘Voorbereidingssubsidie voor domeinoverstijgende samenwerkingsverbanden’ is bedoeld voor samenwerkingsverbanden die kennis willen opdoen ter voorbereiding op de zorgtransformatie. Regionale samenwerkingsverbanden kunnen tot 4 september 2023 14:00 uur een aanvraag indienen voor maximaal € 15.000, waarbij voor deze oproep geldt ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

Meer informatie over de voorbereidingssubsidie voor domeinoverstijgende samenwe…

Leren transformeren

De subsidie ‘Leren transformeren van zorg naar gezondheid’ is bedoeld voor regionale samenwerkingsverbanden die al meerdere jaren actief zijn en tijd en ruimte willen organiseren voor het leren transformeren richting gezondheidsbevordering en passende zorg. Regionale domeinoverstijgende samenwerkingsverbanden kunnen tot 4 december 2023 14:00 uur een aanvraag indienen voor een project van maximaal € 400.000 en een looptijd van maximaal 36 maanden.

Meer informatie over de subsidie ‘Leren transformeren van zorg naar gezondheid

Vragenuurtjes

Vanuit ZonMw worden er in oktober en november meerdere online vragenuren en een webinar georganiseerd over de subsidie ‘Leren transformeren van zorg naar gezondheid’. Aanmelden voor deze sessies kan via de website van ZonMw.