Verzameling nieuws zelfzorg

Hogere eisen aan transparantie en traceerbaarheid medische hulpmiddelen
Medische hulpmiddelen, in-vitrodiagnostica en zelfzorgmiddelen moeten aan dezelfde eisen voor transparantie en traceerbaarheid gaan voldoen als geneesmiddelen. Dit heeft de Europese Unie vastgelegd in twee verordeningen. De nieuwe regels gaan vanaf 2021 in.
KNMP: ‘Geef xylometazoline-neusspray UA-status’
Geef xylometazoline de UA-status, zodat het enkel nog via de apotheek verstrekt wordt. Dat stelt de KNMP in het programma Kassa in reactie op KNO-arts prof. dr. Fokkens die wijst op de verslavende werking van het middel. Uitsluitend op recept verstrekken, is niet nodig, aldus de KNMP.
Correctie Standaarden voor Zelfzorg 2017
In de nieuwste druk van het boek Standaarden voor Zelfzorg staat een fout in een stroomschema. Het gaat om ‘Schema 1: De combinatiepil’ in de Zelfzorgstandaard Noodanticonceptie op pagina 204.
De Standaarden voor Zelfzorg weer up-to-date
De Standaarden voor Zelfzorg zijn weer volledig up-to-date. Met de achtste en herziene druk is dit standaardwerk voorzien van rijke informatie over zelfzorg. Dankzij een nieuwe vormgeving is het boekwerk zeer toegankelijk voor de lezer en makkelijk te hanteren in de apotheek.
Het nieuwe Zelfzorgadvies vitamine D is uit
Het Geneesmiddel Informatie Centrum van de KNMP lanceerde begin januari het Zelfzorgadvies vitamine D op de KNMP Kennisbank. Deze maand start ook de landelijke KNMP-campagne die het belang van vitamine D voor gezonde botten benadrukt. ‘Het Zelfzorgadvies biedt tijdens – en na – de campagne vakinhoudelijke verdieping over vitamine D’, aldus KNMP-apothekers Jeltje Luinenburg en Daphne Dost.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl