Verzameling nieuws Therapietrouw

KNMP roept VGZ op Eviplera ook na 1 juni 2021 te blijven vergoeden
De KNMP roept VGZ op om Eviplera ook na 1 juni 2021 te blijven vergoeden. Dat staat in gezamenlijke brief van de KNMP, Hiv Vereniging, de Nederlandse Vereniging van HIV Behandelaren en V&VN. In deze brief wijzen de partijen op de nadelige gevolgen van het niet meer vergoeden van Eviplera.
ZonMw start onderzoeksprojecten voor verbetering therapietrouw
ZonMw honoreert vier onderzoeksprojecten gericht op het verbeteren van therapietrouw bij thuiswonende patiënten. Dit blijkt uit een publicatie op de website van ZonMw. Bij de vier onderzoeksprojecten zijn onder meer apothekers en apotheken betrokken.
ZonMw stelt subsidies beschikbaar voor ‘Proeftuinen Therapietrouw’
ZonMw doet een oproep aan onder meer apothekers en huisartsen om subsidie aan te vragen voor projecten die gericht zijn op het verbeteren van de therapietrouw bij thuiswonende patiënten. De nadruk ligt op relatief eenvoudige oplossingen ter ondersteuning van goed gebruik van geneesmiddelen, die gemakkelijk implementeerbaar zijn. Dat schrijft ZonMw op haar website.
Koninklijke onderscheiding voor Peter de Smet
Prof. dr. Peter de Smet is op 26 april 2019 benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Dit is de hoogste onderscheiding voor bijzondere prestaties, talent of uitzonderlijke verdiensten. De Smet ontvangt de onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten op het gebied van drie kerngebieden: apotheker en geneesmiddel, apotheker en patiënt en apotheker en omgeving.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl