Verzameling nieuws nierfunctie

Apothekers kunnen nieuwe medicijnenfolders voor nierpatiënten bestellen
Apothekers kunnen kosteloos nieuwe medicijnenfolders voor nierpatiënten bestellen. De Nierstichting, Nierpatiënten Vereniging Nederland, KNMP en het Catharina Ziekenhuis presenteren ‘Medicijnen voor nierpatiënten. Zo gebruikt u ze’ en om ‘Soms moet u uw medicijnen even overslaan’.
De KNMP introduceert twee nieuwe apps
Persbericht | De KNMP introduceert per 9 februari 2017 twee nieuwe apps voor zorgprofessionals. De app GnmVerkeer en de app NierDosering komen in de plaats van de eerder uitgegeven zakboekjes. Eerder lanceerde de KNMP al de app IA Oncologie 2016 en de Appotheek.
Eerste doseringsadviezen voor dialysepatiënten beschikbaar
Tien doseringsadviezen voor medicatie bij nierdialyse komen vanaf mei in de G-Standaard. Deze adviezen zijn het eerste resultaat van een project waarin de KNMP doseringsadviezen ontwikkelt.
KNMP: medicatiebeoordeling uit eigen risico
De medicatiebeoordeling hoort voor oudere polyfarmaciepatienten buiten het eigen risico, zo vindt het bestuur van de KNMP. In een brief aan de Vaste Kamercommissie voor VWS stelt voorzitter Gerben Klein Nulent van de apothekersorganisatie het ongewenst te vinden dat sommige ziektekostenverzekeraars wél en andere niet tot vergoeding overgaan.
Nierstichting wil patiënten vrijheid teruggeven met draagbare kunstnier
De Nierstichting wil dialysepatiënten hun vrijheid teruggeven door de eerste draagbare kunstnier mogelijk te maken. De organisatie is hiertoe een wereldwijde campagne gestart: ‘Help them escape’, die 10 miljoen euro op moet brengen.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl