Verzameling nieuws MFB's

Minister Schippers: ‘Apothekers grote rol bij medicatieveiligheid’
De apotheker is bij uitstek de zorgverlener die veilig gebruik van geneesmiddelen kan bevorderen. Dat zegt minister Schippers in een Kamerbrief bij het vandaag verschenen rapport van het Vervolgonderzoek Medicatieveiligheid (VM) dat in opdracht van het ministerie van VWS werd uitgevoerd onder leiding van het Erasmus MC.
Landelijke Set MFB´s 2017 beschikbaar via KNMP Kennisbank
De Landelijke Set Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB’s) 2017 is vanaf nu beschikbaar via de KNMP Kennisbank. Een gezamenlijke set van MFB’s zorgt ervoor dat alle patiënten dezelfde farmaceutische zorg kunnen krijgen die past bij hun persoonlijke situatie. De 25 MFB´s, waar de landelijke set momenteel uit bestaat, zijn te vinden op de KNMP Kennisbank via het menu ‘Medicatiebewaking’.
Partijen tekenen convenant ‘MFB’s in de eerste lijn’
Alphega & Boots apotheek, Benu apotheek, Mediq apotheek, Pluriplus, Service apotheek en de KNMP tekenden op 15 maart 2016 tijdens het KNMP Congres het convenant ‘Medisch Farmaceutische Beslisregels in de eerste lijn’. Dit is de uitkomst van de inspanningen die de betrokken organisaties het afgelopen jaar pleegden om een gezamenlijk gedefinieerde en gevalideerde set MFB’s te realiseren.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl