Verzameling nieuws MFB's

Landelijke Set MFB’s 2018 bekend
De Landelijke Set Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB's) 2018 telt met de toevoeging van de MFB ‘Hormonale anticonceptie vanaf 52 jaar’ 26 beslisregels. De geactualiseerde set, die verder bestaat uit dezelfde MFB’s als in 2017, is sinds 1 juli beschikbaar op de KNMP Kennisbank via het menu ‘Medicatiebewaking’.
KNMP-bestuurscommissie Dynamo versnelt realisatie Toekomstvisie 2020
Een breed samengestelde KNMP-bestuurscommissie, Dynamo genaamd, gaat de realisatie van de Toekomstvisie 2020 versnellen. De werkgroep, waarin KNMP-bestuur, WSO en LOA zijn vertegenwoordigd, wil dit najaar concrete voorstellen doen over de Toekomstvisie, het Routeplan Professionele Standaard en de daaruit voortvloeiende visie op de bekostiging. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met praktijkapothekers en contracteerpartijen.
Minister Schippers: ‘Apothekers grote rol bij medicatieveiligheid’
De apotheker is bij uitstek de zorgverlener die veilig gebruik van geneesmiddelen kan bevorderen. Dat zegt minister Schippers in een Kamerbrief bij het vandaag verschenen rapport van het Vervolgonderzoek Medicatieveiligheid (VM) dat in opdracht van het ministerie van VWS werd uitgevoerd onder leiding van het Erasmus MC.
Landelijke Set MFB´s 2017 beschikbaar via KNMP Kennisbank
De Landelijke Set Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB’s) 2017 is vanaf nu beschikbaar via de KNMP Kennisbank. Een gezamenlijke set van MFB’s zorgt ervoor dat alle patiënten dezelfde farmaceutische zorg kunnen krijgen die past bij hun persoonlijke situatie. De 25 MFB´s, waar de landelijke set momenteel uit bestaat, zijn te vinden op de KNMP Kennisbank via het menu ‘Medicatiebewaking’.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl