Verzameling nieuws Medicatiebeoordeling

Gezocht: apothekers met interesse voor valpreventie
De KNMP is op zoek naar apothekers met interesse voor valpreventie en/of medicatiebeoordelingen voor een onderzoek naar de airbagriem. Het idee van de airbagriem volgt uit het project (technologische) innovatie van de KNMP.
KNMP: medicatiebeoordeling uit eigen risico
De medicatiebeoordeling hoort voor oudere polyfarmaciepatienten buiten het eigen risico, zo vindt het bestuur van de KNMP. In een brief aan de Vaste Kamercommissie voor VWS stelt voorzitter Gerben Klein Nulent van de apothekersorganisatie het ongewenst te vinden dat sommige ziektekostenverzekeraars wél en andere niet tot vergoeding overgaan.
AGB-kwalificatie medicatiebeoordeling mogelijk met diploma vervolgopleiding openbaar apotheker specialist
Vektis neemt in december 2015 de vervolgopleiding tot openbaar apotheker specialist op in hun lijst met erkende opleidingen voor de AGB-kwalificatie ‘Medicatiebeoordeling chronisch UR geneesmiddelengebruik’. Dit laat Vektis weten in correspondentie met de KNMP. De vervolgopleiding was al erkend door zorgverzekeraars, maar ontbrak tot nu toe in het systeem van Vektis.
Informatie over vergoeding medicijnkosten onvoldoende voor senioren
“Senioren tasten vaak in het duister als het gaat om de vergoedingen voor – en kosten van – medicijnen,” zegt Liane den Haan, directeur-bestuurder van seniorenorganisatie ANBO op basis van panelonderzoek onder ruim 1600 senioren in samenwerking met de KNMP en onderzoeksbureau MWM2.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl