Verzameling nieuws geneesmiddelentekorten

InfectoCillin 250 Saft vergoed
Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is akkoord met de (tijdelijke) vergoeding van het niet-geregistreerde InfectoCillin 250 Saft (fenoxymethylpenicilline 250.000 IE/5 ml, poeder voor oplossing). Dit geneesmiddel is een alternatief voor Broxil 125 mg/5 ml poeder voor orale suspensie dat momenteel niet verkrijgbaar is.
SFK Monitor leveringsproblemen preferente geneesmiddelen
Vanaf 23 oktober 2017 publiceert de Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK) wekelijks een monitor van door groothandels gemelde leveringsproblemen met preferente geneesmiddelen. De data zijn afkomstig van Alliance, Brocacef, Mosadex en Plurifarm. De SFK verrijkt die informatie met actuele informatie over het preferentiebeleid uit de G-Standaard van Z-Index.
IGZ start vervolgtraject voor maatregelen tegen producent Thyrax
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is een vervolgtraject gestart voor het treffen van passende maatregelen tegen producent Aspen van Thyrax Duotab. Dit staat in een op 7 september 2017 openbaar gemaakte rapport over het begin 2016 ontstane tekort van het schildkliergeneesmiddel. IGZ stelt dat Aspen de impact van de verplaatsing van de productielocatie heeft onderschat.
Apothekers, huisartsen, senioren: ‘Versoepel preferentiebeleid’
Persbericht | Ziektekostenverzekeraars dienen niet één, maar vier of vijf medicijnen als preferent middel aan te wijzen voor de patiënt. De apothekersorganisatie KNMP, de huisartsenvereniging LHV en de ouderenorganisaties KBO-PCOB pleiten daarom voor een doorontwikkeling van het preferentiebeleid.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl