Verzameling nieuws diabetes

FGM in het basispakket voor mensen met diabetes met intensieve insulinebehandeling
Flash glucose monitoring (FGM) - een sensortechnologie om glucosewaarden te meten - komt onder voorwaarden in het basispakket, voor diabetespatiënten met een intensief insulineschema. Dit heeft het Zorginstituut Nederland onlangs bekendgemaakt.
KNMP-richtlijn Diabetes geautoriseerd
De KNMP-richtlijn Diabetes Mellitus type 2 is geautoriseerd. Voor het eerst is een richtlijn ontwikkeld die specifiek gericht is op de zorg die openbaar apothekers verlenen aan diabetespatiënten. De richtlijn bevat algemene kernaanbevelingen over onder meer het maken van samenwerkingsafspraken en kernaanbevelingen over farmaceutische zorg en farmacotherapie.
Diabetesvereniging: apothekers wisselen bloedglucosemeters slechts sporadisch
Apothekers verzoeken gebruikers van bloedglucosemeters slechts sporadisch om te wisselen van meter. Dit concludeert Diabetesvereniging Nederland (DVN) na een inventarisatie van gebruikerservaringen over meterwissels.
Ramadan en diabetespatiënten: wat zijn de adviezen
De meeste moslims in Nederland zijn zondag 5 mei begonnen met de ramadan. Door de veranderingen in het dagritme en het eten op ongewone tijden kunnen diabetespatiënten hier hinder van ondervinden. Apothekers kunnen hen speciale adviezen meegeven.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl