Nieuws over vitamine D

VWS beraadt zich over pakketadvies Vitamine D, mineralen en zware paracetamol
Het ministerie van VWS beraadt zich over het pakketadvies inzake Vitamine D, mineralen en zware paracetamol. Minister Bruins voor Medische Zorg moet nog besluiten wat te doen met het begin vorig jaar uitgebrachte advies van het Zorginstituut (ZIN) om deze producten niet langer te vergoeden.
KNMP oneens met besluit kabinet over vitaminen uit basispakket
De KNMP is het oneens met het besluit van het kabinet om het advies van het Zorginstituut Nederland (ZIN) over vitaminen, mineralen en paracetamol te volgen. Door de maatregel verdwijnt een aantal producten per 1 januari 2019 uit het basispakket. Voorzitter Gerben Klein Nulent van de apothekersorganisatie: ‘Een kwetsbare groep patiënten wordt hiervan de dupe. Dit is slecht voor de volksgezondheid en qua besparing is het een kwestie van penny wise, pound foolish.’
Kamer steunt Pakketbesluit minister Bruins
De Tweede Kamer heeft de moties voor behoud van vitaminen, mineralen en paracetamol in het basispakket verworpen. Tijdens de behandeling in de Kamer tekende zich een meerderheid af voor het besluit van minister Bruins om vitaminen, mineralen en paracetamol uit het verzekerd pakket te laten stromen.
KNMP: pakketadvies staat haaks op regeerakkoord
Het advies van het Zorginstituut Nederland (ZIN) om middelen als Vitamine D en paracetamol (1000 mg) uit het basispakket te verwijderen staat haaks op het regeerakkoord. Dit stelt de KNMP samen met KBO-PCOB en het Reumafonds in een brief aan de VWS-ministers Bruins en De Jonge.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl