Media-aandacht Thyrax

15 januari: Run op schildkliermedicijn om mogelijk tekort (Hart van Nederland)
Bij Nederlandse apotheken is een run ontstaan op het schildkliermedicijn Thyrax Duotab. Dat zegt de brancheorganisatie voor apothekers KNMP vrijdag. Dit komt door eerdere berichten over een mogelijk tekort. Met KNMP-directeur Léon Tinke.
15 januari: Run op schildkliermedicijn (Telegraaf.nl)
Thyrax is op de bon. Het door honderdduizenden schildklierpatiënten gebruikte hormoon (levothyroxine) wordt op dit moment door de groothandel mondjesmaat aan de circa 700 apotheken in Nederland geleverd. De leveranciers hebben besloten tot ‘bevriezing en een eerlijke verdeling over alle apotheken’.
15 januari: Apothekers hebben het druk met schildklierpatiënten (NOS)
Het dreigende tekort aan een medicijn voor schildklierpatiënten heeft geleid tot een run op de apotheken. Volgens de apothekerskoepel KNMP is er nog genoeg voorraad, maar dat wordt anders als de patiënten doorgaan met het massaal inslaan van de tabletten.
15 januari: Run op medicijn schildklierprobleem (AD.nl)
Berichten over een dreigend tekort aan het schildkliermedicijn Thyrax Duotab hebben geleid tot een run op de Nederlandse apotheken. Dat laat de brancheorganisatie van apothekers KNMP weten.
15 januari: Run op schildkliermedicijn Thyrax (NPO Radio 1)
Er is een run ontstaan op het medicijn Thyrax voor schildklierpatiënten. Afgelopen week liet de fabrikant weten dat er door productieproblemen een plotseling tekort is. Vanaf eind deze maand is het medicijn zeker zes tot negen maanden niet meer leverbaar. En dat kan grote gevolgen hebben voor de 350-duizend Nederlanders die van dat medicijn afhankelijk zijn. Directeur Léon Tinke van apothekersorganisatie KNMP.
13 januari: Vaak tekort medicijnen, schildklierpatiënt nu dupe (Metro)
Apothekers maken zich ernstig zorgen om het tekort aan medicijnen. Jaarlijks komt het ongeveer vijfhonderd keer voor dat fabrikanten (tijdelijk) niet kunnen niet leveren. Dit zorgt voor onrust aan de balie van de apothekers. De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) ziet door de jaren heen een toename in de aantallen, duur en ernst van geneesmiddeltekorten.
13 januari: Een dreigend tekort aan schildkliermedicijnen (Tijd voor MAX Radio)
Tijd voor Max Radio over het dreigende tekort aan schildkliermedicijn Thyrax Duotab. Met KNMP-apotheker Doerine Postma.
13 januari: Patiënten boos en bezorgd om tekort aan schildkliermedicijn (NOS)
Dominika Tulp schrok zich rot toen ze hoorde dat het schildkliermedicijn Thyrax voorlopig niet meer te krijgen is. "Ik heb nu een volledige baan. Maar zonder dit medicijn kom ik gewoon ziek thuis te zitten."

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl