Laaggeletterdheid nieuws

KNMP stelt e-learning over laaggeletterdheid beschikbaar via CME-Online
De KNMP stelt in samenwerking met het online nascholingsinstituut CME-Online de e-learning ‘Bevorderen van juist medicijngebruik onder laaggeletterden’ beschikbaar. De ruim 13.000 CME-Online-geabonneerde apothekersassistenten kunnen zo gebruikmaken van de e-learning. De cursus is met 1 punt geaccrediteerd.
RALPH-instrument beschikbaar voor inzicht in gezondheidsvaardigheden
Het RALPH-instrument, nu beschikbaar via knmp.nl, geeft apothekers en andere apotheekmedewerkers inzicht in de gezondheidsvaardigheden van een patiënt en de vlakken waarop zich eventuele problemen voordoen.
KNMP steunt Week van de Alfabetisering
De Wereld Alfabetiseringsdag is op 8 september 2018. Rondom deze dag organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering, van 3 tot en met 9 september. Tijdens alweer de veertiende editie van de campagne vragen zij samen met vele honderden partners aandacht voor laaggeletterdheid in Nederland. Ook de KNMP is partner.
Week van de Alfabetisering bijna van start
Tijdens de Week van de Alfabetisering wordt aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. De week vindt plaats van 3 tot en met 9 september. De apotheek geeft zorg aan laaggeletterde patiënten. De checklist ‘Observaties in de apotheek’, ontwikkeld door de KNMP en Pharos, helpt de apotheek om te kijken of deze is ingesteld op laaggeletterden.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl