Verzameling nieuws Apotheekbereidingen

Tweede Kamer: ‘Apotheekbereiding stimuleren als alternatief dure geneesmiddelen’
Diverse fracties in de Tweede Kamer beschouwen apotheekbereidingen als een van de alternatieven voor dure geneesmiddelen, om zo de toegang voor patiënten tot een behandeling te kunnen garanderen. Ook minister Schippers (VWS) ziet hier een rol voor apothekers weggelegd. Dit blijkt uit het Algemeen Overleg Pakketbeheer op woensdag 28 juni in de Tweede Kamer.
Waarschuwing voor grondstoffen Indiase fabrikant
Het Indiase Srikem Laboratories, een grondstoffabrikant van onder meer cyclizine HCl, voldoet op diverse zwaarwegende punten niet aan de eisen voor Good Manufacturing Practice (GMP). Hierover heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de KNMP en de NVZA op 7 maart geïnformeerd.
Aripiprazol 1 mg in 2017 vergoed bij kinderen
De doorgeleverde bereidingen van aripiprazol 1 mg komen ook in 2017 voor vergoeding in aanmerking. De vergoeding geldt alleen als de patiënt jonger is dan 12 jaar. Dit was met de eerdere bekendmaking over de doorgeleverde apotheekbereidingen voor 2017 nog niet het geval.
IGZ publiceert tweede annex bij Circulaire apotheekbereidingen
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) publiceerde op 28 november 2016 de tweede annex bij de Circulaire ‘Handhavend optreden bij collegiaal doorleveren van eigen bereidingen door apothekers’. Deze annex gaat over de verplichte aanmelding van doorgeleverde bereidingen in de G-standaard.
IGZ publiceert eerste annex bij Circulaire Handhavend optreden bij collegiaal doorleveren eigen bereidingen
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft op 24 oktober 2016 de eerste annex gepubliceerd bij de Circulaire ‘Handhavend optreden bij collegiaal doorleveren van eigen bereidingen door apothekers’. De eerste annex gaat over de voorwaarde dat de apotheek geen reclame maakt.
Vergoeding doorgeleverde apotheekbereidingen 2017 bekend
De zorgverzekeraars hebben bekend gemaakt welke doorgeleverde apotheekbereidingen zij vanaf 1 januari 2017 vergoeden en welke niet. Ten opzichte van 2016 is de vergoeding van 80 bereidingen gewijzigd.
IGZ publiceert de Circulaire ‘Handhavend optreden bij collegiaal doorleveren van eigen bereidingen door apothekers’
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de Circulaire ‘Handhavend optreden bij collegiaal doorleveren van eigen bereidingen door apothekers’ gepubliceerd. Hiermee komt de Circulaire 'Grootschalig bereiden door apothekers' uit 2007 te vervallen.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl