UPPER: praktijkonderzoek en apotheekstages

UPPER coördineert jaarlijks ongeveer 600 apotheekstages en voert ongeveer 20 onderzoeksprojecten uit die gericht zijn op apotheekwerkzaamheden, patiënten of voorschrijvers. Onderzoekers kunnen met behulp van dit netwerk gegevens uit de apotheekpraktijk verzamelen.

Gegevens uit de beroepspraktijk zijn essentieel voor de wetenschappelijke onderbouwing van de effectiviteit van bijvoorbeeld farmaceutische patiëntenzorg. Bovendien hebben de participerende apothekers toegang tot wetenschappelijk onderzoek waarmee zij meer inzicht krijgen in hun eigen functioneren. Door apothekers via het netwerk de beschikking te geven over de nieuwste wetenschappelijke inzichten kunnen de uitkomsten van hun interventies verbeteren.

Er zijn bijna 1300 openbare apotheken en 80 ziekenhuisapotheken aangesloten bij het UPPER-netwerk.

Gebruik maken van UPPER

Apothekers die willen meewerken aan een farmaceutisch praktijkonderzoek, suggesties hebben voor onderzoek, en onderzoekers die gebruik willen maken van UPPER, kunnen contact opnemen met Ellen Koster of Daphne Philbert via .

Het UPPER-netwerk startte in 2004 met openbaar apothekers en ziekenhuisapothekers die betrokken waren bij de apotheekstages van de apothekersopleiding van de Universiteit Utrecht. Inmiddels is het netwerk uitgebreid met apotheken en organisaties die keuzestages faciliteren en/of participeren in onderzoeksprojecten.

Lees meer over UPPERContact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl