PRISMA

Praktijk Research In Samenwerking Met Apothekers (PRISMA) is een onafhankelijke stichting die zich inzet om farmaceutisch praktijkonderzoek te coördineren, stimuleren en faciliteren. Dit doet zij door onderzoekers in de openbare, poliklinische en ziekenhuisfarmacie en apothekers uit de praktijk bijeen te brengen.

PRISMA-symposium 2020

Het PRISMA-symposium 2020 vindt plaats op dinsdag 12 mei in De Eenhoorn te Amersfoort. Het symposium voor apothekers uit Nederland en België heeft dit jaar het thema ‘Met big data naar betere zorg’.

Het PRISMA-symposium bestaat uit een ochtendgedeelte met twee plenaire sprekers. Prof. dr. Ron Herings, professor in Pharmaco-epidemiology and Healthcare Optimization (Amsterdam UMC), spreekt over de mogelijkheden om big data in te zetten voor de farmaceutische zorg. Hij zal laten zien hoe risicomodellen gebaseerd op data ontwikkeld worden om patiënten op te sporen die intensievere farmaceutische zorg nodig hebben.

Aansluitend schetst dr. Claudia Rijcken, apotheker en oprichter van start-up Pharmacare.ai, een beeld van de digitale farmaceutische patiëntenzorg van de toekomst en de impact die digitale zorgoplossingen op de apotheekpraktijk hebben. Vervolgens krijgen apothekers en farmaceutisch praktijkonderzoekers uit België en Nederland de mogelijkheid om hun onderzoek te presenteren in parallelle sessies.

Wilt u uw wetenschappelijke inzichten delen met uw collega’s? Alle onderwerpen binnen farmaceutisch praktijkonderzoek mogen aan bod komen. Dien dan voor 31 maart 2020 een Nederlands- of Engelstalig abstract voor uw presentatie in via .

Op basis van de ontvangen abstracts worden de presentaties in parallelle sessies van het symposium ingedeeld. Hieruit komt een keuzeoverzicht voor de sessies voort, die u kunt volgen. Als uw abstract wordt geselecteerd voor een presentatie, mag u tegen gereduceerd tarief deelnemen aan het symposium.

Het symposium is voor openbaar apothekers geaccrediteerd met 5 uur. Voor ziekenhuisapothekers is accreditatie aangevraagd. Aanmelden voor het symposium en de parallelle sessies kan vanaf 10 april op deze website. Het PRISMA-symposium wordt mede mogelijk gemaakt door de KNMP en ZonMw.

Bekijk het format voor abstracts en presentaties

PRISMA-publicatieprijs 2019

Auteurs van publicaties op het gebied van farmaceutisch praktijkonderzoek kunnen deze indienen voor de PRISMA-publicatieprijs 2019. Het PRISMA-bestuur reikt deze prijs uit tijdens het symposium op 12 mei 2020. Inzenden kan tot 16 maart via .

De PRISMA-publicatieprijs wordt uitgereikt aan de auteur van de beste wetenschappelijke publicatie in 2019 op het gebied van farmaceutisch praktijkonderzoek. Publicaties van innovatief onderzoek die een voor de Nederlandse farmaceutische praktijk relevante vraagstelling beantwoorden, op methodisch hoog niveau uitgevoerd zijn en voor de Nederlandse apotheekpraktijk toepasbare resultaten opleveren, komen in aanmerking voor de PRISMA-publicatieprijs. Ook dient de publicatie (online) gepubliceerd te zijn in een internationaal ‘peer-reviewed’ wetenschappelijk tijdschrift in de periode van 1 januari tot en met 31 december 2019. De winnaar van de PRISMA-publicatieprijs ontvangt een oorkonde en een geldbedrag van 1000 euro.

Bekijk het reglement PRISMA-publicatieprijs 2019

Bestuur Stichting PRISMA

  • Prof. dr. Katja Taxis (voorzitter)
  • Dr. Matthijs Becker
  • Dr. Mette Heringa
  • Dr. Jacqueline Hugtenburg
  • Dr. Fatma Karapinar
  • Dr. Martina Teichert (secretaris/penningmeester)

Contact

PRISMA
Martina Teichert

(070) 373 72 31 prisma@knmp.nl