PRISMA

Praktijk Research In Samenwerking Met Apothekers (PRISMA) is een onafhankelijke stichting die zich inzet om farmaceutisch praktijkonderzoek te coördineren, stimuleren en faciliteren. Dit doet zij door onderzoekers in de openbare, poliklinische en ziekenhuisfarmacie en apothekers uit de praktijk bijeen te brengen.

PRISMA-symposium 2021: Digitaal naar betere zorg!

Dit jaar vindt het PRISMA-symposium voor het eerst online plaats, op dinsdag 18 mei van 14.00 tot 17.00 uur.
Zoals gebruikelijk starten we plenair met twee sprekers. Zij informeren ons over de mogelijkheden van digitale zorgoplossingen en Big Data voor de apotheekpraktijk. In de aansluitende parallelle sessies kunnen apothekers hun nieuwste inzichten delen.

Abstract indienen voor 5 april 2021

Abstracts van actueel en afgesloten praktijkonderzoek zijn welkom volgens het PRISMA format. Het PRISMA-bestuur beoordeelt de abstracts op validiteit en relevantie. Geaccepteerde abstracts worden in online parallelle sessies ingedeeld. De inschrijving voor het congres start zodra de titels van de sessies bekend zijn (vanaf 12 april). Presentatoren kunnen voor een gereduceerd tarief deelnemen.

Prisma-publicatieprijs 2020

Uit de inzendingen voor de PRISMA-publicatieprijs kiest het bestuur de beste internationale peer reviewed publicatie in 2020 over innovatief farmaceutisch praktijkonderzoek, die een voor de Nederlandse farmaceutische praktijk relevante vraagstelling beantwoordt. Voorstellen voor beste publicaties 2020 zijn welkom voor 15 maart op . De winnaar wordt tijdens het symposium bekendgemaakt.

PRISMA-proefschriftprijs 2019- 2020

Het PRISMA-bestuur kent om het jaar een prijs toe aan het beste proefschrift over farmaceutisch praktijkonderzoek. Tijdens het komende symposium wordt de prijs toegekend aan proefschriften die in 2019 en 2020 zijn verdedigd. Voorstellen voor beste proefschriften 2019-2020 zijn welkom voor 15 maart op .

Bestuur Stichting PRISMA

  • Prof. dr. Katja Taxis (voorzitter)
  • Dr. Matthijs Becker
  • Dr. Mette Heringa
  • Dr. Jacqueline Hugtenburg
  • Dr. Fatma Karapinar
  • Dr. Martina Teichert (secretaris/penningmeester)

Contact

PRISMA
Martina Teichert

(070) 373 72 31 prisma@knmp.nl