PRISMA

Praktijk Research In Samenwerking Met Apothekers (PRISMA) is een onafhankelijke stichting die zich inzet om farmaceutisch praktijkonderzoek te coördineren, stimuleren en faciliteren. Dit doet zij door onderzoekers in de openbare, poliklinische en ziekenhuisfarmacie en apothekers uit de praktijk bijeen te brengen.

PRISMA-symposium 2021: Digitaal naar betere zorg!

Dit jaar vond het PRISMA-symposium voor het eerst online plaats op dinsdag 18 mei. Zoals gebruikelijk werd er plenair gestart met twee sprekers: dr. Claudia Rijcken, apotheker en oprichter van start-up pharmacare.ai, schetste een beeld van de digitale farmaceutische patiëntenzorg van de toekomst en de impact die digitale zorgoplossingen op de apotheekpraktijk hebben. Vervolgens presenteerde prof. dr. Ron Herings, professor in Pharmaco-epidemiology and Healthcare Optimization Amsterdam UMC, de mogelijkheden om big data in te zetten voor de farmaceutische zorg. Hij liet zien hoe risicomodellen gebaseerd op data ontwikkeld worden, om patiënten op te sporen die intensievere farmaceutische zorg nodig hebben.

Prisma-publicatieprijs 2020

Uit de inzendingen voor de PRISMA-publicatieprijs kiest het bestuur de beste internationale peer reviewed publicatie in 2020 over innovatief farmaceutisch praktijkonderzoek, die een voor de Nederlandse farmaceutische praktijk relevante vraagstelling beantwoordt. De winnaar wordt tijdens het symposium bekendgemaakt.

Dr. Bram Mertens heeft de PRISMA-publicatieprijs 2020 ontvangen voor zijn publicatie:
Bram Mertens, Henk-Frans Kwint, Svetlana Belitser, Felix van der Meer, Rob van Marum en Marcel Bouvy. Effect of multidose drug dispensing on the time in therapeutic range in patients using vitamin_K antagonists: A randomized controlled trial; J Thromb Haemost. 2020 Jan;18(1):70-78.

Deze prijs kent het bestuur jaarlijks toe aan de auteur van de beste internationale peer reviewed publicatie in 2020 over innovatief farmaceutisch praktijkonderzoek, die een voor de Nederlandse farmaceutische praktijk relevante vraagstelling beantwoordt.

PRISMA-proefschriftprijs 2019- 2020

Dr. Rianne Weersink heeft de PRISMA-proefschriftprijs 2019-2020 ontvangen voor haar proefschrift: Medication safety in patients with cirrhosis.

Het PRISMA-bestuur kent deze prijs om het jaar toe aan het beste proefschrift over farmaceutisch praktijkonderzoek dat in deze periode was verdedigd aan een universiteit in Nederland of België.

Bestuur Stichting PRISMA

  • Prof. dr. Katja Taxis (voorzitter)
  • Dr. Matthijs Becker
  • Dr. Mette Heringa
  • Dr. Jacqueline Hugtenburg
  • Dr. Fatma Karapinar
  • Dr. Martina Teichert (secretaris/penningmeester)

Contact

PRISMA
Martina Teichert

(070) 373 72 31 prisma@knmp.nl