PRISMA

Praktijk Research In Samenwerking Met Apothekers (PRISMA) is een onafhankelijke stichting die zich inzet om farmaceutisch praktijkonderzoek te coördineren, stimuleren en faciliteren. Dit doet zij door onderzoekers in de openbare, poliklinische en ziekenhuisfarmacie en apothekers uit de praktijk bijeen te brengen.

Om dit te realiseren organiseert PRISMA jaarlijks een symposium voor apothekers in Nederland en België. Het PRISMA-symposium bestaat uit een ochtendgedeelte met 2 plenaire sprekers. In de aansluitende parallelsessies delen onderzoekers hun inzichten. Op het komende symposium, 16 mei in Amersfoort, zijn voor het eerst ook onze collegae uit Duitsland te gast.

Abstracts indienen voor 31 maart

Op het PRISMA-symposium 2017 kunnen apothekers de resultaten van hun eigen onderzoek presenteren. U bent van harte uitgenodigd om hiervoor een Nederlands- of Engelstalig abstract van uw farmaceutisch praktijkonderzoek in te dienen via . Maak hierbij gebruik van het format. De deadline is 31 maart 2017.

Indien nodig vindt er een selectie van presentaties plaats. PRISMA biedt de beste abstracts aan voor publicatie in het NPFO op KNMP.nl en in het Pharmaceutisch Weekblad. Wordt uw abstract geaccepteerd voor presentatie op het symposium? Dan mag u deelnemen tegen gereduceerd tarief.

Naar het format

PRISMA-symposium 16 mei

Onderwerp van het PRISMA-symposium op 16 mei is ‘Practice research across the borders’. Tijdens de plenaire lezingen staan onderzoeksvragen over de farmaceutische praktijk centraal, waarbij voor de beantwoording internationale samenwerking nodig is. Voorbeelden zijn onderzoeken naar farmacogenetica en polyfarmacie. Deze internationale opzet en gesubsidieerde onderzoeken breken als het ware de muur tussen landen en zorgsystemen.

Bekijk het programma Meld u direct aan

Bestuur Stichting PRISMA

  • Prof. Dr. K. Taxis (voorzitter)
  • Dr. M. Teichert (secretaris/penningmeester)
  • Prof. Dr. M.L. Bouvy, lid
  • Dr. M. Duyvendak, lid
  • Dr. J. Hugtenburg, lid
  • Dr. L. Visser, lid

Contact

PRISMA
Alexanderstraat 11
2514 JL Den Haag

(070) 373 72 40 prisma@knmp.nl