Afronding vervolgopleiding

Je rondt de vervolgopleiding tot openbaar apotheker af met deelname aan de slotdag. Na afronding kun je je in laten schrijven in het specialistenregister voor openbaar apothekers.

Let op: de slotdagen van 23 april en 28 mei zijn vervallen vanwege het coronavirus. Na de zomer zullen deze slotdagen tegelijkertijd worden ingehaald. Degenen die een voldoende geschiktheidsbeoordeling van de opleidingsdirecteur hebben ontvangen, kunnen zich laten registreren door de SRC-OF, op voorwaarde dat zij de slotdag later inhalen.

Deelname slotdag

Als ApIOS rond je de vervolgopleiding af met deelname aan de slotdag (Active Learner II). Deze bijeenkomst heeft deels een inhoudelijk en deels een feestelijk karakter. Je meldt je hiervoor apart aan, uiterlijk drie weken vóór de betreffende slotdag. 

Naar het aanmeldformulier voor de Slotdag

Voorwaarde voor deelname is dat alle onderdelen van de vervolgopleiding eveneens drie weken vóór de betreffende slotdag zijn afgerond. Dit wordt gecontroleerd aan de hand van je portfolio in PE-online. Lees de onderwijsbeschrijving tijdig – zeg twee tot drie maanden voor de slotdag – in verband met de uitwerking van de eisen voor de slotdag.

De slotdagen zijn vastgesteld op donderdagen van 15.30 uur tot ongeveer 20.30 uur en tref je aan in het aanmeldformulier. De locatie is het KNMP-gebouw aan de Alexanderstraat 11 te Den Haag.

Wanneer is opleiding voltooid

Wanneer ben je precies klaar met de vervolgopleiding? Er is geen eindexamen, hoewel de centrale kennistoets hierbij wel in de buurt komt. De geschiktheid van een ApIOS om de opleiding te voltooien is gebaseerd op:

  • de geschiktheidbeoordeling van de ApOP;
  • de uitslag van de centraal georganiseerde kennistoets;
  • de uitslag(en) van eventueel aanvullende toetsing;
  • het aantal met goed gevolg afgeronde studiedagen en activiteiten van het centraal georganiseerde onderwijs;
  • de observaties van het functioneren van de ApIOS door docenten tijdens het centraal georganiseerde onderwijs, qua aanwezigheid, inzet en resultaten;
  • de rapportage uit het portfolio met beoordeling van ApIOS voor elke competentie.

Tussentijds (na een jaar) vindt ook een geschiktheidbeoordeling plaats.

Zie ook het Protocol Toetsing en beoordeling.

Inschrijving specialistenregister

Als je de vervolgopleiding met succes hebt afgerond, kun je je als openbaar apotheker laten inschrijven in het specialistenregister voor openbaar apothekers. De aanvraag voor inschrijving in het register dien je in bij de Specialisten Registratie Commissie, kamer Openbare Farmacie (SRC-OF) via PE-online. De SRC-OF besluit of je opgenomen wordt in het Specialistenregister Openbare Farmacie. Je krijgt hier schriftelijk bericht van. Tevens ontvang je een factuur. Voor de aanvraag van inschrijving in het register stuur je in PE-online onderstaande bijlagen mee. Beide formulieren voeg je ook aan jouw portfolio toe.

Contact

Wegens de maatregelen omtrent het coronavirus zijn we beperkt telefonisch bereikbaar. Wij vragen u te mailen naar vervolgopleiding@knmp.nl.

(070) 373 71 60 vervolgopleiding@knmp.nl