StiPCO-subsidie voor scholing apotheekteam

Aanbieders van cursussen voor het apotheekteam konden tot en met 16 juni 2019 StiPCO-subsidie aanvragen voor hun scholing. Als de aanvraag is gehonoreerd, krijgen deelnemers een vergoeding in de deelnamekosten toegekend vanuit StiPCO.

Voorwaarden StiPCO-subsidie apotheekteamscholing

Scholingen moeten voldoen aan enkele voorwaarden om mee te kunnen dingen naar de subsidie. Ingediende scholingen moeten vooraf geaccrediteerd zijn door SANA/KABIZ. De hoogte van de vergoeding vanuit StiPCO is afhankelijk van het aantal contacturen binnen het aantal toegekende accreditatiepunten: voor 1 contactuur ontvangt de aanbieder maximaal € 50,- per deelnemer, met een maximum uitbetaling van de vergoeding voor 17 deelnemers. De uitbetaling van de vergoeding is op basis van het aantal leden van het apotheekteam dat werkelijk heeft deelgenomen aan de cursus. De hoogte van de vergoeding per accreditatiepunt is afhankelijk van de kosten van de ingediende scholing.

De vergoeding kan alleen aangevraagd worden wanneer een cursus voor het gehele apotheekteam wordt aangeboden. Ook geldt er per cursus een minimum aantal van 6 deelnemers en een maximum van 20 deelnemers. Het is mogelijk om meerdere apotheekteams (van bijvoorbeeld diverse vestigingen) tegelijkertijd te scholen, mits rekening wordt gehouden met het maximum aantal deelnemers. De vergoeding geldt dus alleen voor scholingen op locatie. E-learnings zijn hiermee uitgesloten.

De vergoeding geldt vanaf het moment van goedkeuring door de beoordelingscommissie en geldt tot 1 september 2020.

Bekijk alle voorwaarden Bekijk de veelgestelde vragen voor aanbieders

Contact

Leanne Zuur
Projectleider StiPCO

(070) 373 73 71 stipco@knmp.nl