Brochure: Openbaar apotheker worden? Doe de vervolgopleiding tot apotheker specialist

Je bent klaar met je masterstudie farmacie, en dan? Met je apothekersdiploma heb je als pas afgestudeerd apotheker een aantal keuzes. Je kunt gaan werken in de openbare farmacie, in de ziekenhuisfarmacie of in de farmaceutische industrie. In deze folder krijg je informatie over de specialisatie tot openbaar apotheker en over het werk in de openbare farmacie.

Specialisatie tot openbaar apotheker

Als afgestudeerd apotheker kun je direct aan de slag als tweede apotheker in een openbare apotheek. De vervolgopleiding tot openbaar apotheker specialist is echter een nieuwe stap in je loopbaan. In de tweejarige praktijkopleiding werk je gericht aan het ontwikkelen van de competenties die je als openbaar apotheker specialist moet hebben. Je doet dit onder de begeleiding van een erkend opleider. Daarbij volg je eens per maand in Utrecht centraal georganiseerd onderwijs.

Leidraad voor je opleiding is het landelijk opleidingsplan specialisme openbare farmacie dat valt onder de verantwoordelijkheid van de Wetenschappelijk Sectie Openbare farmacie (WSO) van de KNMP, de sectie waarin alle openbaar apotheker specialisten zijn verenigd.

Brochure: Openbaar apotheker worden?

(PDF 173.5 KB)

Download

Contact

Helpdesk Opleiding & (her)registratie OF
Miranda de Kievit
Maandag t/m vrijdag 08.00 - 15.30 uur

(070) 373 71 69 inforegistratie@knmp.nl