Mentornetwerk AGM voor studenten farmacie en jonge apothekers

Via het Mentornetwerk Apotheker Geneesmiddel & Maatschappij (AGM) kunnen studenten en jonge apothekers bij ervaren beroepsgenoten terecht voor inspiratie, advies of een stage. Zo zien zij welke loopbaanmogelijkheden er zijn buiten de openbare of ziekenhuisfarmacie.

AGM-bestuurder Linda Härmark: “Studenten farmacie en jonge apothekers komen via het mentornetwerk op een makkelijke manier in contact met Apothekers Geneesmiddel & Maatschappij. De mentoren zijn in staat de studenten of jonge apothekers meer te vertellen over wat het betekent om als apotheker te werken bij de desbetreffende organisatie. En ze kunnen tips geven indien de student interesse heeft in een dergelijke loopbaan.”

Het Mentornetwerk AGM biedt profielen van tientallen apothekers die onder andere werkzaam zijn bij Lareb, CBG, RIVM en de KNMP. Ze zijn via e-mail of telefoon benaderbaar en kunnen in een gesprek de jonge collega terzijde staan. Soms volstaat een enkel e-mailcontact of een gesprek, maar een korte stage behoort ook tot de mogelijkheden. Via hun profiel ontsluiten de apothekers onder meer hun functies, competenties, werk- en woonomgeving. Het mentornetwerk is toegankelijk voor (kandidaat)leden van de KNMP.

Naar het mentornetwerk

Linda Härmark: “Apothekers zijn de geneesmiddelenexperts in de samenleving. Ik denk dat veel jongeren het interessant vinden om hun farmaceutische kennis toe te passen binnen het AGM-gebied. Maar omdat ze tijdens de opleiding minder vaak in contact komen met AGM-apothekers, kiezen ze misschien minder vaak voor deze richting. Met het mentornetwerk willen wij de keuze voor een AGM-functie faciliteren.”

Sectie Apotheker Geneesmiddel & Maatschappij (AGM)

De Sectie AGM heeft met meer dan 500 leden goed zicht op waar apothekers zoal werkzaam zijn. Binnen bijvoorbeeld beleid, onderwijs, onderzoek en overheid nemen zij allerlei posities in.

Meer over AGM

Hoe word ik lid

Meer over het KNMP-lidmaatschap

 

Contact

Secretaris sectie AGM
Maarten de Waal

(070) 373 73 48 agm@knmp.nl