Siilo

Siilo kunt u gebruiken voor beveiligd online overleg met collega’s, voorschrijvers en andere zorgprofessionals. Het is AVG-proof. Sluit u ook aan? U kunt zich registreren met uw ID en BIG-nummer.

Als u aanhaakt op het KNMP-ledennetwerk op Siilo blijft u bovendien op de hoogte van recalls en breaking news van de KNMP.  Apothekers zonder BIG-registratie kunnen binnen het KNMP-netwerk contact leggen met alle daar aangemelde collega’s.

Download Siilo

Aan de slag met Siilo:

  • Downloaden: download de app via siilo.com/app .
  • Registeren: gebruik het e-mailadres, mobiele nummer of het BIG-nummer waarmee u bekend bent bij de KNMP.
  • Bevestigen: klik op de link in de bevestigingsmail die u ontvangt van Siilo (hierdoor sluit u automatisch aan op het netwerk van de KNMP).
  • Verifiëren: ondertussen controleert Siilo uw profiel met ID en BIG-nummer.
  • Communiceren: na verificatie kunt u zoeken naar andere zorgverleners

Siilo op de pc: 

De webversie van Siilo werkt alleen indien de app op uw mobiel staat en u uzelf heeft geregistreerd. 

  1. Download de app Siilo.
  2. Ga op uw pc naar web.siilo.com
  3. Ga in de app op uw telefoon naar het plus-teken. Klik daarna op 'Scan QR-code'.
  4. Scan met uw telefoon de QR-code op uw beeldscherm. 
  5. Het chatoverzicht verschijnt. U kunt nu beveiligd chatten en bestanden uitwisselen.  
Joost van Roosmalen: Onlangs kwam een mevrouw de medicatie voor haar partner halen, maar de voorschrijver was vergeten het recept door te sturen. Het was vrijdagavond. Toen vond ik het fijn dat ik de huisarts kon contacten via Siilo. De arts reageerde direct en de mevrouw ging naar huis met de juiste geneesmiddelen voor het weekend.
Aris Prins: Alle huisartsen van mijn FTO-groep zitten onder de knop. Superhandig. Als ik een labwaarde mis, stuur ik via Siilo een bericht naar de huisarts. Die geeft mij via Siilo de ontbrekende waarde door. Dit zorgt voor betere medicatiebewaking
Frédérique Fiévez: 'Constant moeten bellen met elkaar, je afvragen of de mail veilig genoeg is en communiceren in geheimtaal ("mevrouw B. uit de C-Straat"): dat moest makkelijker kunnen. Niet veel later was het gebruik van Siilo in onze FTO-groep een feit.

Vragen over Siilo?

Let op! Voor vragen over het KNMP-ledennetwerk op Siilo kunt u contact opnemen met de KNMP via 070 373 72 70.

Heeft u vragen over de app Siilo? Zoals privacy, (opnieuw) registeren of verificatie? Neem contact op met Siilo: ga naar het chatoverzicht in de app, zoek 'Siilo Service Desk' en stel uw vraag.

Contact

Afdeling Communicatie

(070) 373 72 70 communicatie@knmp.nl