LESA Organisatie van zorg bij chronische medicatie

De LESA ‘Organisatie van zorg bij chronische medicatie’ biedt handreikingen voor het maken van praktische afspraken tussen apotheker, huisarts en wijkverpleging over de zorg voor de chronische medicatie van de thuiswonende patiënt, waarbij de wijkverpleging een rol speelt in de medicatievoorziening.

De LESA biedt handvatten om knelpunten in kaart te brengen, bijvoorbeeld bij medicatieoverdracht, patiëntvoorlichting en het herhalen van chronische medicatie (al dan niet in een medicijnrol).

De LESA is vormgegeven als een interactieve PDF, met doorlinks naar relevante richtlijnen of verdiepende achtergrondinformatie. Ook biedt de LESA praktische checklists die apothekers in hun praktijk of FTO kunnen gebruiken om onderlinge afspraken vast te leggen en op te volgen.

Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik heeft aan de hand van deze LESA de FTO-module Herhaalreceptuur en de FTO-module Medicijnrol herzien.

Nieuwe LESA Organisatie van zorg bij chronische medicatie

Dit is een interactieve pdf. Voor een optimale werking: sla op op de harddisk van uw computer en open de pdf vanuit een pdf-reader.

(PDF 1.4 MB)

Download

Totaal-checklist afspraken bij de LESA Organisatie van zorg bij chronische medicatie

De LESA Organisatie van zorg bij chronische medicatie bevat verschillende checklists. Dit is een totaal-overzicht van de checklists. De afzonderlijke checklists zijn ook te benaderen via de pdf van de LESA.

(DOCX 39.0 KB)

Download

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl