Alle ideeën voor de KNMP Zorginnovatieprijs

Goede ideeën opdoen? Bekijk de innovaties van de vorige winnaars en genomineerden voor de KNMP Zorginnovatieprijs.

Winnaar 2019: Apotheek West Friesland

De pilot ‘Lab door Apotheek Bepaald’ (LAB) van Apotheek West Friesland is de winnaar van de KNMP Zorginnovatieprijs 2019. Labcontroles zijn een verantwoordelijkheid van de huisarts, ook wanneer deze nodig zijn voor een optimaal gebruik van geneesmiddelen. Uit de West-Friese pilot bleek dat deze labcontroles in bijna de helft van de gevallen niet uitgevoerd werden. Nadat de apotheek deze verantwoordelijkheid op zich nam, werd in 95% van de gevallen wel tijdig een labcontrole uitgevoerd.

Genomineerde KNMP Zorginnovatieprijs 2019

  • Pharmium Apothekers: Zorg voor elkaar

Winnaar 2017: BENU Apotheek Eibergen

Met een toedienapp is BENU Apotheek in Eibergen winnaar van de KNMP Zorginnovatieprijs 2017. Het project 'Medicatie Controle App met elektronische toedienregistratie' kreeg de meeste stemmen van de leden van de KNMP, die voor het eerst zelf mochten meebeslissen. De app maakt papieren toedieningslijsten overbodig, biedt apothekers en patiënten meer gemak, verbetert de medicatieveiligheid en maakt tijd vrij voor zorg.

Genomineerden KNMP Zorginnovatieprijs 2017

  • OLVG/AMC ziekenhuisapotheken: Een transmurale samenwerking bij ontslag uit het ziekenhuis om patiënten continuïteit van zorg te bieden

  • Apothekers Combinatie Veendam: Apotheek in de nieuwe media

 

 

 

Contact

KNMP Zorginnovatieprijs
Ingrid Mogge

(070) 373 73 13 zorginnovatieprijs@knmp.nl