KNMP Zorginnovatieprijs

De KNMP Zorginnovatieprijs is een stimulans voor innovatieve apothekers om hun idee te delen en verder te brengen. Leden kunnen hun zorginnovatie indienen tot en met vrijdag 4 januari 2019.
Aanmelden

Een volledige inzending bestaat uit:

  • Een korte omschrijving van de innovatie volgens het KNMP Zorginnovatieprijs-format;
  • Een overtuigende pitch in de vorm van bijvoorbeeld een animatie, filmpje, tekening, Prezi, PowerPoint of infographic.

Meer informatie vindt u in de Handleiding aanmelden en het Reglement.

Een jury beoordeelt als eerste de aanmeldingen en nomineert drie inzendingen. Vervolgens fungeren de leden van de KNMP als jury. Zij kiezen de winnaar van de KNMP Zorginnovatieprijs. De uitreiking van de KNMP Zorginnovatieprijs, ter waarde van € 10.000, is tijdens het KNMP Voorjaarscongres 2019.

De KNMP Zorginnovatieprijs is een stimulans voor innovatieve apothekers om hun idee te delen en verder te brengen. Voortdurende vernieuwing is nodig om de zorg op de steeds veranderende behoeften van de patiënt en maatschappij aan te laten sluiten.

Winnaar 2017: BENU Apotheek Eibergen

Met een toedienapp is BENU Apotheek in Eibergen winnaar van de KNMP Zorginnovatieprijs 2017. Het project 'Medicatie Controle App met elektronische toedienregistratie' kreeg de meeste stemmen van de leden van de KNMP, die voor het eerst zelf mochten meebeslissen. De app maakt papieren toedieningslijsten overbodig, biedt apothekers en patiënten meer gemak, verbetert de medicatieveiligheid en maakt tijd vrij voor zorg.

Genomineerden KNMP Zorginnovatieprijs 2017

  • OLVG/AMC ziekenhuisapotheken: Een transmurale samenwerking bij ontslag uit het ziekenhuis om patiënten continuïteit van zorg te bieden

  • Apothekers Combinatie Veendam: Apotheek in de nieuwe media

 

 

 

Contact

KNMP Zorginnovatieprijs
Mariska van der Ham

(070) 373 73 46 zorginnovatieprijs@knmp.nl