Cursus Effectief Personeelsbeleid

In september, oktober en november 2016 geven mr. dr. Pascal Kruit en mr. Jan de Rooij van Ten Holter Noordam Advocaten de KNMP-cursus Effectief Personeelsbeleid.
Direct naar aanmeldformulier

Inhoud cursus

Aanvang contract

Bij de aanvang van een arbeidscontract komt onder meer de vraag aan de orde voor hoelang de overeenkomst wordt aangegaan en onder welke voorwaarden. In de cursus komen de voor- en nadelen van de verschillende opties uitgebreid aan bod, toegespitst op praktische situaties, bijvoorbeeld in het geval van apothekers in opleiding die doorgaans 3 jaar met hun studieactiviteiten bezig zijn. Maar ook andere zaken komen aan bod: over wat in een arbeidscontract hoort en wat in een huishoudelijk reglement kan worden vastgelegd, bijvoorbeeld in het geval van omgang met sociale media.

Einde contract

Niet elk contract komt tot tevredenheid van beide partijen tot een einde. Wanneer u afscheid wilt nemen van een niet functionerend personeelslid is dossieropbouw noodzakelijk. Maar ook als een tijdelijk arbeidscontract afloopt heeft u als werkgever verschillende verplichtingen. U kunt hierbij denken aan de aanzegverplichting en (mogelijk) de transitievergoeding. Al deze aspecten zijn relevant in uw dagelijkse praktijk en worden tijdens de cursus behandeld. De Wet Werk & Zekerheid wordt hierbij ook zeker meegenomen. Deze is anderhalf jaar geleden ingevoerd en op basis van de eerste uitspraken valt er inmiddels meer te zeggen over toepassing in de praktijk.

Verlof

In het geval van verlof zijn er diverse redenen om vrijaf te geven of te claimen. De meest voorkomende verloven in de apotheek zijn vakantieverlof, ouderschapsverlof, zorgverlof en zwangerschapsverlof. Op basis van de Wet aanpassing arbeidsduur kunnen werknemers ook vragen minder te gaan werken. Hoe ga je daar als werkgever mee om? Juist bij apothekersassistenten is het bijhouden van praktijkkennis essentieel voor de uitoefening van de functie. Tijdens de cursus wordt behandeld hoe u hier goed mee om kunt gaan.

Tijd en locaties

Alle bijeenkomsten, met uitzondering van Breukelen, zijn van 08.30 tot 12.30 uur. Inloop vanaf 08.00 uur. Om 12.30 uur is er aansluitend mogelijkheid om te lunchen. De bijeenkomst in Breukelen (27 september) is van 18.00 uur tot 22.00 uur, met voorafgaand een lichte maaltijd.

Datum Plaats Tijd
15 september Mövenpick, Voorburg 08.30-12.30 uur
22 september Van der Valk, Arnhem 08.30-12.30 uur
27 september Van der Valk, Breukelen 18.00-22.00 uur
18 oktober Van der Valk, ‘s-Hertogenbosch 08.30-12.30 uur
1 november Golden Tulip, Amsterdam 08.30-12.30 uur
3 november Fletcher, Zeegse 08.30-12.30 uur

Kosten

Bij Zakelijke Contributie: € 195,-.
Geen Zakelijke Contributie: € 305,-.

Alle bedragen zijn exclusief btw.

Contact

Helpdesk Arbeidszaken
Maandag t/m vrijdag 11.00 - 17.00 uur

(070) 373 72 71 arbeidszaken@knmp.nl