Apothekers in dienstverband

De Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) is de grootste werknemersorganisatie voor artsen. Ook apothekers werkzaam in dienstverband kunnen terecht bij de LAD voor de behartiging van hun arbeidsvoorwaardelijke en rechtspositionele belangen.

LAD voor apothekers

In Nederland zijn ongeveer 2000 apothekers werkzaam in dienstverband. Sinds 1 mei 2015 bestaat er een Cao voor apothekers in dienstverband. Een belangrijke mijlpaal om de professionele zelfstandigheid van apothekers in dienstverband te beschermen en een stevig fundament te leggen voor een gedegen arbeidsvoorwaardenpakket.

Samen sterk voor goede arbeidsvoorwaarden

De Cao Apothekers in dienstverband geldt voor apothekers werkzaam bij een apotheek die is aangesloten bij de Vereniging Zelfstandige Apothekers (VZA). In totaal gaat het om circa 1.000 apothekers. Goede afspraken over loon, werktijden, scholing, pensioen en ontslag zijn in deze tijd essentieel. De LAD wil de arbeidsvoorwaarden van apothekers in dienstverband goed vastleggen en streven ernaar in de toekomst voor alle openbare apothekers in dienstverband (circa 2.000) te laten gelden, zodat een uniform en toekomstbestendig arbeidsvoorwaardenkader wordt gecreëerd. Daarvoor hebben wij uw steun nodig. Hoe meer apothekers lid worden, hoe sterker de positie van de LAD als onderhandelaar is. Meer informatie kunt u vinden op de website van de LAD.

Meld u direct aan via het aanmeldformulier

Voordelen lidmaatschap LAD

Hoe meer apothekers er lid zijn van de LAD, hoe steviger de positie van de LAD als onderhandelaar namens de apothekers is. En daarmee ook weer de positie van individuele apothekers. De LAD heeft voor haar leden een Financiële Ledenservice opgezet, die is ondergebracht bij VvAA. Via de Financiële Ledenservice kunt u gebruikmaken van een breed pakket aan diensten, die hieronder op een rij staan. Wilt u gebruikmaken van een van deze diensten? Kijk dan op vvaa.nl/lad voor meer informatie.

Uw voordelen

  • Korting op privé verzekeringen bij VvAA.
  • Financieel advies en advies over al uw verzekeringen.
  • 10% korting op het adviestarief voor persoonlijke financiële planning.
  • Advies over starten in dienstverband of een eigen praktijk.
  • Korting op het tarief voor de Belastingservice; via deze dienst kan VvAA u helpen met uw belastingaangifte.

Let op: om van de Belastingservice gebruik te kunnen maken, is het belangrijk dat u zich vóór 1 maart bij de LAD aanmeldt (zodat de Belastingservice uw belastingaangifte over het afgelopen kalenderjaar kan doen).

  • Speciaal voor coassistenten biedt de Belastingservice nog een voordeel: gratis P-biljetten Helpdesk.

Andere voordelen

Naast de Financiële Ledenservice werkt de LAD op veel andere gebieden samen met VvAA. Zo bent u als LAD-lid gratis verzekerd voor aanvullende beroepsaansprakelijkheid & rechtsbijstand bij arbeidszaken, klacht- en tuchtrecht, sociaal verzekeringsrecht, stalking en getuigenverhoor. Ook kunt u tegen aantrekkelijke kortingen privé verzekeringen afsluiten. Lees er meer over op vvaa.nl/lad.

 

Contact

Helpdesk Arbeidszaken
Maandag t/m vrijdag 11.00 - 17.00 uur

(070) 373 72 71 arbeidszaken@knmp.nl