Tentoonstelling 'Kunt u dat even uitleggen?'

Medicijnen zijn van levensbelang. Maar om medicijnen goed te gebruiken, is het belangrijk om de uitleg te begrijpen. Laaggeletterden hebben daar moeite mee. Deze tentoonstelling laat in beeld en geluid zien welke specifieke problemen laaggeletterden ervaren bij hun medicatiegebruik. En ook wat de oplossing is voor deze problemen. Daarnaast helpt de tentoonstelling het taboe op laaggeletterdheid doorbreken. De expo reist in 2016 door Nederland en is op 7 verschillende locaties te zien.

Wat is er te zien?

  • De experience op de tentoonstelling laat bezoekers in de huid kruipen van moeilijk lezende medicijngebruikers.
  • De documentaire vertelt de ‘medicijnverhalen’ van laaggeletterden en zorgverleners (apotheker, huisarts en wijkverpleegkundige).
  • De e-learning geeft verpleegkundigen, verzorgers en apothekersassistenten instrumenten in handen om laaggeletterden te herkennen en hen te coachen bij hun medicijngebruik.
  • De iconen met filmpjes leggen begrippen over medicijngebruik uit. Wat betekent bijvoorbeeld ‘3 maal daags’? Of, ‘na openen beperkt houdbaar’?
  • Het boek ‘Kunt u dat even uitleggen – Verhalen van moeilijk lezende medicijngebruikers’ biedt een inkijkje in de levens van Koos, Ria, Anita en anderen en beschrijft de moeite die zij hadden met lezen en schrijven. Het laat zien hoe dit geregeld leidde tot onveilig medicijngebruik.

Wanneer?

De reizende tentoonstelling heeft in 2016 op 7 verschillende locaties in Nederland gestaan. De expo was te zien in VUmc (Amsterdam), Bibliotheek Gelderland Zuid (Nijmegen), Bibliotheek Midden-Brabant (Tilburg), Centre Céramique (Maastricht), Bibliotheek Overvecht (Utrecht), Tergooi (Hilversum) en Isala (Zwolle).

Op dit moment bevinden zich geen items in deze map.

Contact

KNMP
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

(070) 373 73 73 communicatie@knmp.nl