Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid gaat apotheekdeclaraties juli bevoorschotten

29 juli 2015

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid betaalt declaraties over de maand juli van € 500,- of meer door middel van bevoorschotting. De regionale zorgverzekeraar geeft aan niet op tijd klaar te zijn voor de invoering van de nieuwe declaratiestandaard.

Op basis van de met apothekers gesloten overeenkomsten gaat Zorg en Zekerheid uit van een voorschot van 98% van het ingediende factuurbedrag. Apothekers kunnen de declaratiebestanden vanaf vrijdag 31 juli volgens het nieuwe format indienen. Zij ontvangen echter nog geen retourbericht van Zorg en Zekerheid.

De zorgverzekeraar werkt nog aan de verdere invoering van het nieuwe declaratieformat. Daarom lukt het niet om facturen over de maand juli tijdig en correct af te handelen. Zorg en Zekerheid streeft ernaar de problemen in augustus opgelost te hebben.

Vragen of opmerkingen

Mochten apothekers hierover vragen hebben, of van oordeel zijn dat andere afspraken van toepassing zouden moeten zijn, dan kunnen zij contact opnemen met Zorg en Zekerheid of hun contracteerpartij. Het centrale aanspreekpunt bij Zorg en Zekerheid is: Sebastian Kranenburg, teammanager Declaraties, E-mail: , tel. (071) 58 25 622.


Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Praktijkvoering