Vernieuwde publieksinformatie ‘De eerste keer’ over eerste uitgifte beschikbaar

21 januari 2016

De vernieuwde publieksinformatie ‘De eerste keer’ over de eerste uitgifte is te bestellen voor KNMP-leden. De KNMP ontwikkelde een wachtkamerkrant, posters, een animatie en een narrowcast voor de patiënt. De al bestaande patiëntenkaartjes en de gesprekshulp voor het apotheekteam zijn herzien. Dit gebeurde in aansluiting op afspraken met de NZa, nadat deze de ‘knip’ uit de eerste terhandstelling had gehaald. Onderstaande informatie is tot stand gekomen na consultatie van onder meer de WSO, de LOA, de Consumentenbond, de NPCF, ZN en praktijkapothekers.

Wachtkamerkrant (per 400 stuks)

In de wachtkamerkrant staan vier patiëntenverhalen, de 10 stappen van de eerste uitgifte en uitleg over het verdienmodel van de apotheker.


4 posters (1 per poster)

Via deze posters vertellen Feikje, Bert, Lisa en Mo hoe essentieel het begeleidingsgesprek bij ‘de eerste keer’ van een nieuw medicijn bleek.


Informatiekaartjes (A6-formaat, per 100 stuks)

Apotheken kunnen dit handzame kaartje met informatie over de eerste uitgifte meegeven aan patiënten.


Gesprekshulp (per 5 stuks)

Deze gesprekshulp biedt een mogelijke structuur voor het begeleidingsgesprek. De exacte vorm en inhoud van elk gesprek is afhankelijk van de indicatie, het geneesmiddel en de patiënt. De KNMP en de SBA ontwikkelden de Gesprekshulp Begeleidingsgesprek Nieuw Geneesmiddel.


Animaties

De KNMP ontwikkelde de animatie ‘De eerste keer’. De film is er met geluid en zonder geluid (maar met ondertiteling). De film is ook omgezet naar een PowerPoint-presentatie die als narrowcast gebruikt kan worden.

Animatie met geluid

Wilt u de bovenstaande animatie plaatsen op uw eigen website? Dan kunt u deze 'embedden' met deze link: https://www.youtube.com/watch?v=TcugsH_pQLE

Animatie zonder geluid, met ondertiteling

Wilt u de bovenstaande animatie plaatsen op uw eigen website? Dan kunt u deze 'embedden' met deze link: https://www.youtube.com/watch?v=Ni5n2CgdHsY

Narrowcast

Deze narrowcast (PowerPoint-presentatie) toont in 10 stappen hoe de apotheek – voor én achter de balie – zorgt voor veilig en effectief medicijngebruik.

Naar de narrowcast
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg Praktijkvoering