Verkeerde vergoedingsprijzen Zorg en Zekerheid bij 250 verband- en compressiemiddelen

31 maart 2016

Verzekeraar Zorg en Zekerheid heeft door een omrekenfout de verkeerde prijzen doorgegeven voor zo’n 250 verband- en compressiemiddelen in de G-Standaard. Apothekers kunnen daardoor begin april bij deze producten tot 10 keer te lage prijzen aanschrijven in hun AIS.

De zorgverzekeraar heeft bij deze nieuwe artikelen de stuksprijs doorgegeven in plaats van de prijs per verpakking.

De KNMP en Z-Index zijn een traject gestart met Zorg en Zekerheid en de softwareleveranciers om de impact voor de apotheken te minimaliseren. De zorgverzekeraar heeft inmiddels de juiste prijzen doorgegeven aan de softwarehuizen. Deze doen hun uiterste best om de juiste prijsinformatie met de uitlevering van de nieuwe G-Standaard op 1 april mee te zenden. Het is echter nog niet zeker dat dit in alle gevallen gaat lukken. Apothekers moeten dus extra alert zijn op de prijzen van de nieuwe verband- en compressiemiddelen.

De KNMP raadt apothekers aan:

  • declaraties voor april zoveel mogelijk aan het einde van de maand pas te versturen;
  • bij het versturen van de declaratie eind april een herberekening te maken. Het AIS berekent dan de betreffende declaraties met de juiste, laatst bekende prijzen.

Vragen

Heeft u vragen? Of vermoedt u een probleem bij de vergoeding van deze producten? Neem dan contact op met Zorg en Zekerheid: (071) 5 825 740.

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Praktijkvoering KNMP