Upgrade oude browserversies nodig voor goede weergave KNMP Kennisbank

20 augustus 2015

Het is binnenkort niet meer mogelijk om de KNMP Kennisbank te raadplegen in Internet Explorer 7 en Internet Explorer 8. Gebruikers van deze browsers hebben een upgrade nodig. De KNMP faseert IE7 en IE8 uit omdat vanaf januari 2016 de veiligheidsregels op internet wereldwijd worden aangescherpt en Microsoft vanaf dan alleen nog de meest recente browserversies ondersteunt.

Voor een goede weergave van de KNMP Kennisbank, goede prestaties en optimale veiligheid is het altijd van belang om een zo actueel mogelijk besturingssysteem en browser te gebruiken. Verouderde systemen zijn trager en onveilig en lopen daardoor onder andere meer risico op virussen en misbruik.

Wat betekent dit voor KNMP Kennisbank-gebruikers?

Op 26 augustus brengt de KNMP een release uit voor de KNMP Kennisbank met nieuwe functionaliteiten. Met de introductie van deze release kunt u de KNMP Kennisbank niet langer in de sterk verouderde browser Internet Explorer 7 raadplegen. De KNMP Kennisbank blijft tot eind 2015 beschikbaar voor Internet Explorer 8. Als u deze browser gebruikt, moet u wel rekening houden met verminderde functionaliteit en een slechtere weergave.

Per januari 2016 geldt voor de KNMP Kennisbank de richtlijn N-3. Dit betekent dat deze geschikt is voor de meest recente browserversie én tot 3 versies terug. De IE-versies die dan, en nu ook al, goed werken zijn IE9, IE10, IE11 en de binnenkort te lanceren IE12 (Spartan).

Zorg voor een up-to-date browser en systeem

Hoe zorgt u dat u de KNMP Kennisbank (veilig) kunt raadplegen?

  • Upgrade uw browser voor pc én mobiel of vraag het uw systeembeheerder
    Gebruik de laatste versie van de browser Firefox, Chrome of Opera of gebruik Internet Explorer 9 of hoger. Gebruik op uw mobiel of tablet een recente versie van Android (2.3 of hoger) of Safari.
  • Upgrade uw besturingssysteem of laat het upgraden door uw systeembeheerder
    Met name Windows XP is onveilig. XP wordt sinds april 2014 al niet meer door haar fabrikant Microsoft ondersteund.

Einde ondersteuning verouderde browserversies door Microsoft

Microsoft heeft aangekondigd vanaf januari 2016 alleen nog de meest recente browserversies die voor besturingssystemen beschikbaar zijn, te ondersteunen. Hierdoor zullen veel websites ook niet meer beschikbaar zijn in IE7 of IE8, of met een beperking.

Bekijk de website van Microsoft voor specifieke informatie

Meer informatie

U kunt voor meer informatie contact opnemen met de Helpdesk KNMP Kennisbank via of (070) 37 37 100.

 


Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Praktijkvoering KNMP