Up-to-date laboratoriumkennis voor apotheken, ziekenhuizen en bedrijven door nieuw trainingslab

11 februari 2016

Medewerkers van apotheken, ziekenhuizen en farmaceutische bedrijven, en studenten kunnen vanaf 8 februari hun laboratoriumkennis up-to-date houden in de Biotech Training Facility (BTF) in Leiden. Alleen Ierland beschikt over een vergelijkbare faciliteit met laboratoria, stofvrije ruimten en een volledig ingerichte technische ruimte.

De focus van de trainingen in de BTF ligt op de productie van geneesmiddelen en medisch-technologische producten zoals stents. Werknemers en studenten leren hier werken in een GMP-omgeving (Good Manufacturing Practice).

Minister Kamp van Economische Zaken was bij de opening: ‘De kwaliteit van Nederlands biomedisch onderzoek is uitstekend en Nederlandse bedrijven zijn in trek bij buitenlandse farmaceuten. Goed gekwalificeerd personeel is onontbeerlijk voor ons succes en helpt bij het aantrekken van nieuwe bedrijven en investeringen in Nederland.’

Bio Science Park

Het nieuwe trainingscentrum maakt deel uit van Leiden Bio Science Park (BSP). Hier werken 93 bedrijven en 11 kennisinstellingen op gebied van biotechnologie aan onderzoek, ontwikkeling en productie van nieuwe geneesmiddelen, therapieën en producten voor diagnostiek.

De financiering voor het BTF komt van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), het ministerie van Economische Zaken, gemeente Leiden, LUMC en ABN AMRO. De Universiteit van Leiden heeft onder meer de grond geschonken waarop Biotech Training Facility gebouwd is. Diverse bedrijven hebben apparatuur, materialen en personeel beschikbaar gesteld.

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Professie