Tros Radar 16 maart: apotheekbereidingen niet meer vergoed

17 maart 2015

Zorgverzekeraars berichtten onlangs dat zij per 1 maart een groot aantal apotheekbereidingen niet meer vergoeden. In de uitzending van het consumentenprogramma Tros Radar van 16 maart vertelden 2 patiënten over hoge rekeningen die zij nu zelf moeten betalen. KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent gaf een reactie namens de beroepsgroep.

Apotheker Paul Lebbink, voorzitter van de SIG Productzorg en bereiding van de KNMP, vertelde verhalen uit de praktijk. Voorzitter Gerben Klein Nulent reageerde: “We doen als apothekers ons uiterste best om alle patiënten in Nederland die deze middelen gebruiken echt te helpen en te zorgen dat de producten weer vergoed worden.”

Bekijk de uitzending van Tros Radar

Betrokken partijen bijeen

De KNMP roept zorgverzekeraars op het besluit te herroepen. In de week van 16 maart komen betrokken partijen op uitnodiging van de KNMP bijeen om de situatie te bespreken. In de uitnodigingsbrief schrijft KNMP-directeur Léon Tinke:

"Een aantal zorgverzekeraars heeft te kennen gegeven de bediscussieerde middelen voorlopig te blijven vergoeden aan hun verzekerden in afwachting van de uitkomst van dit gezamenlijke overleg."

 


Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg Praktijkvoering