Toename buitenlandse vraag naar Nutrilon producten

16 februari 2015


Apothekers in de Randstad krijgen steeds vaker onbekende klanten in de apotheek die vragen om grote hoeveelheden Nutrilon producten te leveren. Vermoed wordt dat zij deze producten willen doorvoeren naar het buitenland. Dit gaat ten koste van de beschikbaarheid van Nutrilon. Nutricia raadt apothekers af om op deze verzoeken in te gaan.

De KNMP heeft hierover contact gehad met Nutricia. Nutricia bevestigt de sterke toename van de buitenlandse vraag naar Nutrilon en geeft als reden aan dat momenteel opportunistische handelaren actief zijn. Het gevolg is dat de beschikbaarheid van Nutrilon producten voor reguliere apotheekbezoekers onder druk komt te staan.

Doorverwijzen naar groothandels

Nutricia raadt apothekers af om grote partijen Nutrilon te verkopen aan particulieren of handelaren. Als u dit verzoek krijgt, adviseert Nutricia om deze personen door te verwijzen naar de groothandels die de producten aanbieden.

Consumenten kunnen met vragen terecht bij Nutricia

Als consumenten vragen hebben over de beschikbaarheid van Nutrilon, dan kunnen zij deze stellen via de Nutricia Kindervoeding Service.


Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Praktijkvoering