Standaardprijslijst 2016 beschikbaar met nieuwe aanduidingen zorgprestaties

31 december 2015

De Standaardprijslijst 2016 - een door de apotheker zelf in te vullen tarievenposter - is vanaf nu beschikbaar. De herziene poster bevat de nieuwe aanduidingen voor de zorgprestaties 'terhandstelling met begeleidingsgesprek' en 'standaard terhandstelling'. Apothekers kunnen de poster ophangen om hun patiënten te informeren over de in de apotheek geldende tarieven.

Als een patiënt niet verzekerd is, als er geen contract is met zijn verzekeraar, of als er sprake is van niet-verzekerde zorg, is de apotheek vrij om zelf zijn prijs te bepalen. In die gevallen moet de apotheek een standaardprijslijst gebruiken. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bepaald. De standaardprijslijst vermeldt een korte en eenvoudige beschrijving van alle prestaties en deelprestaties waarvoor de apotheek een tarief in rekening kan brengen. 

De poster is digitaal in te vullen en uit te printen. Het is ook mogelijk de posters bij de KNMP te bestellen en de prijzen zelf op een andere wijze toe te voegen. 

Naar de pagina met de standaardprijslijst

Bestellen

KNMP-leden kunnen de poster kosteloos bestellen via onderstaande link. U vult zelf uw tarieven in op de poster. Bij bestelling ontvangt u 2 posters in A3-formaat.

Naar het bestelformulier: (kijk onder: medicijnprijzen)
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Praktijkvoering