Partijen tekenen convenant ‘MFB’s in de eerste lijn’

16 maart 2016

Alphega & Boots apotheek, Benu apotheek, Mediq apotheek, Pluriplus, Service apotheek en de KNMP tekenden op 15 maart 2016 tijdens het KNMP Congres het convenant ‘Medisch Farmaceutische Beslisregels in de eerste lijn’. Dit is de uitkomst van de inspanningen die de betrokken organisaties het afgelopen jaar pleegden om een gezamenlijk gedefinieerde en gevalideerde set MFB’s te realiseren.

Convenant MFB's

Diverse partijen binnen de openbare farmacie zijn jaren geleden begonnen met de ontwikkeling en implementatie van Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB’s). Het onderhoud en de wetenschappelijke onderbouwing zijn daarbij voor de partijen een grotere uitdaging geworden. Daarnaast wordt het steeds belangrijker dezelfde inhoudelijke uitgangspunten te hebben, vanuit de farmacie de regie te nemen op de ontwikkeling, en ook de bekostiging van MFB’s te waarborgen.

De Wetenschappelijke Sectie Openbaar apothekers (WSO) heeft daarom de MFB’s benoemd als een voorname innovatie voor de komende jaren, en de KNMP gevraagd de verdere ontwikkeling te garanderen.

Bekijk het convenant MFB´s in de eerste lijn

Ondertekening convenant MFB's

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Praktijkvoering