Palliatieve zorg centraal tijdens KNMP Congres

15 maart 2016

De palliatieve zorg is op 15 maart het thema van het KNMP Voorjaarscongres 2016. En dan gaat het onder meer over zaken als ethiek, pijnbestrijding en de ervaring van de patiënt. Zoals in het inleidende filmpje van Toine Pieters en Boris Everts die een kankerpatiënte horen zeggen dat haar gezondheid te koop blijkt.

KNMP Voorjaarscongres 2016: Dick WillemsBijna € 200.000 per jaar kost de medicatie die het leven van deze mevrouw een positieve wending heeft gegeven. Van dat soort bedragen kun je van alles vinden, zo houdt prof. dr. Dick Willems zijn gehoor voor tijdens een presentatie over ethische vragen.

KNMP Voorjaarscongres 2016: Daisy JanssenEerder op de dag geeft dr. Daisy Janssen een schets van de geschiedenis van palliatie. Ook aan haar worden deze keer door de aanwezigen vragen gesteld via Twitter. Een voor het KNMP Congres nieuwe manier om interactie tussen spreker en de volle zaal met 1300 mensen te bevorderen.

Nieuw is ook de mogelijkheid om via de mobiele telefoon te reageren op stellingen. Dat alles gebeurt ditmaal in Hal 4 van het Jaarbeurscomplex omdat de traditionele locatie Beatrixtheater wegens asbestproblemen op last van de brandweer gesloten is.

KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent opent de dag met een speech waarin hij ingaat op zaken als medicijntekorten, administratieve lasten, de BIG-herregistratie en het stimuleringsprogramma StiPCO.

KNMP Voorjaarscongres 2016: Gerben Klein Nulent

Op de praktijk gericht zijn de casussen waarmee de apothekers dr. Mirjam Crul en Piter Oosterhof de zaal tot de laatste seconde boeien met ervaringen over hun palliatief team.

Bekijk de catalogus van het opgenomen voorjaarscongres

KNMP Voorjaarscongres 2016: beursvloer

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: KNMP