Overheid stuurt publieksinformatie aan apotheken over verbod gratis plastic tassen

24 december 2015

Het Ministerie voor Infrastructuur en Milieu stuurt openbare apotheken vanaf 29 december 2015 een pakket toe, met daarin posters en kassa-stickers over het aanstaande verbod op gratis plastic tassen. Apothekers kunnen het materiaal gebruiken om hun patiënten te informeren over de nieuwe situatie en hen te stimuleren voortaan een eigen tas mee te nemen wanneer ze hun medicijnen ophalen.

Vanaf 1 januari 2016 mogen ondernemers geen gratis plastic tas meer meegeven aan klanten bij de gekochte producten. Zij mogen daarvoor in de plaats wel een plastic tas verkopen. Met deze maatregel wil de overheid het aantal plastic tasjes terugdringen en de schade voor het milieu verkleinen.

Wettelijke verplichting

KNMP vindt het een goede zaak dat de overheid het publiek over de maatregel informeert. Met de informatiematerialen die apothekers krijgen toegezonden, wordt het voor patiënten en cliënten duidelijk dat het vragen van geld voor een plastic tasje niet bedacht is door de apotheker, maar dat dit berust op een wettelijke verplichting die geldt voor het hele bedrijfsleven.

Campagne

Campagne: 'Per 1 januari betaal je voor je plastic tas. Een eigen tas, beter voor het milieu'

Stickers Poster

Meer weten

Veelgestelde vragen en antwoorden (voor apotheek) Informatie voor ondernemers Informatie voor het publiekDit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Praktijkvoering