Algemeen nieuws

Katja Kok-van Oirschot vice-voorzitter KNMP

Katja Kok-van Oirschot is de nieuwe vice-voorzitter van de KNMP. Samen met Sijtze Blaauw is zij op 14 december 2016 door de leden gekozen als bestuurslid.

Katja Kok-van Oirschot vice-voorzitter KNMP - Lees verder...

Minister Schippers: 'Apotheker meer betrekken bij medicatieoverdracht'

Apothekers moeten meer worden betrokken bij medicatieoverdracht en -verificatie. En de huidige gemiddelde vergoeding van 48 euro voor een medicatiebeoordeling is “wat mager”. Dat schrijft minister Schippers van VWS in een brief aan de Tweede Kamer als reactie op het rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) over voorwaarden voor veilig voorschrijven.

Minister Schippers: 'Apotheker meer betrekken bij medicatieoverdracht' - Lees verder...

KNMP biedt gratis plaatsing van vacatures voor apotheekmedewerkers

Apothekers die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers kunnen vanaf 19 januari gratis een vacature plaatsen op de website voor het apotheekteam. Hiermee wil de KNMP apothekers verdere ondersteuning bieden bij de praktijkvoering van hun apotheek.

KNMP biedt gratis plaatsing van vacatures voor apotheekmedewerkers - Lees verder...

7 LOA- en WSO-bestuursleden stellen zich herkiesbaar na aflopen bestuurstermijn

7 LOA- en WSO-leden ‘van het eerste uur’ stellen zich, nadat hun bestuurstermijn van 3 jaar afloopt, herbenoembaar voor een tweede en laatste bestuurstermijn. De herbenoeming van de bestuursleden gebeurt tijdens de sectieledenvergaderingen van de LOA en de WSO op 14 maart in Utrecht, aansluitend op de regiobijeenkomst. Elektronisch stemmen is mogelijk van 16 februari 2017 tot 10 maart 2017.

7 LOA- en WSO-bestuursleden stellen zich herkiesbaar na aflopen bestuurstermijn - Lees verder...

Onderhoudswerkzaamheden KNMP-websites zaterdag 21 januari

Alle websites van de KNMP zijn zaterdag 21 januari 2017 tussen 07.00 en 18.00 uur niet bereikbaar vanwege onderhoudswerkzaamheden. Dit geldt onder meer voor de KNMP Kennisbank, PW.nl, KNMP.nl, Apotheek.nl en Farmanco.

Onderhoudswerkzaamheden KNMP-websites zaterdag 21 januari - Lees verder...

Opnieuw vervalst recept aangeboden in Amsterdam

Er is een vervalst recept voor oxynorm 20 mg, 30 stuks, en midazolam 15 mg, 30 stuks aangeboden in Amsterdam. Hiervan heeft de KNMP een melding gekregen.

Opnieuw vervalst recept aangeboden in Amsterdam - Lees verder...

E-learning over laaggeletterde medicijngebruikers beschikbaar

De KNMP stelt een e-learning over laaggeletterdheid en medicijngebruik beschikbaar voor het apotheekteam, verpleegkundigen en verzorgenden. De e-learning maakte onderdeel uit van de tentoonstelling ‘Kunt u dat even uitleggen?’, die in 2016 door het land reisde. Nu de laatste editie van de expo is afgerond, geeft de KNMP de e-learning vrij.

E-learning over laaggeletterde medicijngebruikers beschikbaar - Lees verder...

De nieuwe Zelfzorgrichtlijn vitamine D is uit

Het Geneesmiddel Informatie Centrum van de KNMP lanceerde begin januari de Zelfzorgrichtlijn Vitamine D op de KNMP Kennisbank. Deze maand start ook de landelijke KNMP-campagne die het belang van vitamine D voor gezonde botten benadrukt. ‘De Zelfzorgrichtlijn biedt tijdens – en na – de campagne vakinhoudelijke verdieping over vitamine D’, aldus KNMP-apothekers Jeltje Luinenburg en Daphne Dost.

De nieuwe Zelfzorgrichtlijn vitamine D is uit - Lees verder...

Publiekscampagne botkwaliteit en vitamine D

De KNMP viert dit jaar haar 175e jubileum. In dit kader start op 30 januari een landelijke publiekscampagne over sterke botten. Met daarin bijzondere aandacht voor de rol van vitamine D. Apothekers delen een gratis informatieboekje uit: Het sterkebottenboekje.

Publiekscampagne botkwaliteit en vitamine D - Lees verder...

Tien aanbevelingen voor betere zorg in de eerste lijn

Met tien aanbevelingen voor betere zorg in de eerste lijn richt het samenwerkingsverband VELO zich in een brief tot de formateur van het na de verkiezingen van maart te vormen kabinet. Voor ActiZ, InEen, KNGF, KNMP, KNMT, KNOV, LHV, LVVP en V&VN staat de wens van de patiënt centraal.

Tien aanbevelingen voor betere zorg in de eerste lijn - Lees verder...

Annemieke Floor-Schreudering opleidingsdirecteur vervolgopleiding openbaar apotheker

Dr. Annemieke Floor-Schreudering is aangesteld als opleidingsdirecteur van de vervolgopleiding tot openbaar apotheker. Zij volgt per 1 januari 2017 dr. Henk Buurma op, die bij de KNMP de afgelopen 7 jaar een vernieuwde vervolgopleiding heeft opgezet en uitgebouwd.

Annemieke Floor-Schreudering opleidingsdirecteur vervolgopleiding openbaar apotheker - Lees verder...

MFB’s thema tijdens KNMP-regiobijeenkomsten 2017

De KNMP-regiobijeenkomsten hebben dit jaar Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB’s) als thema. De reeks bijeenkomsten vindt plaats van 14 februari t/m 14 maart in de regio’s Amsterdam, Zwolle, Eindhoven, Dordrecht en Utrecht. De KNMP-regiobijeenkomsten zijn voor zowel openbaar als ziekenhuisapothekers geaccrediteerd met 3 punten.

MFB’s thema tijdens KNMP-regiobijeenkomsten 2017 - Lees verder...

Recall Fosinoprilnatrium 5 mg tabletten DCB en DMB

Apotheek De Collegiale Bereiding (DCB) en Apotheek de Magistrale Bereider (DMB) roepen met onmiddellijke ingang Fosinoprilnatrium tabletten 5 mg terug op apotheekniveau.

Recall Fosinoprilnatrium 5 mg tabletten DCB en DMB - Lees verder...