Algemeen nieuws

Apothekers kunnen reactie geven op toekomstige tabaksbeleid

Apothekers kunnen via twee internetconsultaties reageren op het toekomstige tabaksbeleid. De consultaties bevatten vragen over de nieuwe regelgeving om de verleidingen van tabaksproducten en de aanverwante producten verder terug te dringen. Meedoen kan tot 3 september.

Apothekers kunnen reactie geven op toekomstige tabaksbeleid - Lees verder...

Voorstel farmaceutisch praktijkonderzoek indienen voor 3 september

Voorstellen voor farmaceutisch praktijkonderzoek kunnen tot 3 september 2017 worden ingediend. Eind oktober maakt de Wetenschappelijke Advies Raad (WAR) bekend welke projecten een bijdrage uit het KNMP-onderzoeksbudget 2018 krijgen.

Voorstel farmaceutisch praktijkonderzoek indienen voor 3 september - Lees verder...

Nieuwe vervalste recepten in omloop

De KNMP ontvangt regelmatig meldingen van vervalste recepten die in omloop zijn. Hieronder een overzicht van de meest actuele meldingen. Handel bij het vermoeden van vervalste recepten volgens het daarvoor bestaande protocol van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Nieuwe vervalste recepten in omloop - Lees verder...

Zelftest voor hiv in de media

Zelftest voor hiv in de media

Apotheker Taco van Witsen spreekt zaterdag 22 juli in het NOS-journaal over de zelftest voor hiv. Het item is opgenomen in de Schinkel Apotheek in Amsterdam en is – ijs en weder dienende – op 22 juli om 18.00 uur en om 20.00 uur op het Journaal te zien en tussen 7.00 en 8.30 uur op radio NPO 1 te beluisteren.

Zelftest voor hiv in de media - Lees verder...

Spookfactuur NL Domein Host

Een bedrijf dat zichzelf NL Domein Host noemt, probeert door het versturen van spookfacturen onder andere apotheken op te lichten. Hiervan heeft de KNMP een melding gekregen.

Spookfactuur NL Domein Host - Lees verder...

Falsified Medicines Directive: NMVO en Arvato tekenen contract

De Stichting Nederlandse Medicijnen Verificatie Organisatie (NMVO) en het IT-bedrijf Arvato hebben een contract getekend voor de realisatie van het Nationaal Medicijnen Verificatie Systeem. Dit treedt vanaf 9 februari 2019 in werking om de echtheid van geneesmiddelen te verifiëren. Ook de KNMP participeert in de NMVO.

Falsified Medicines Directive: NMVO en Arvato tekenen contract - Lees verder...