Algemeen nieuws

Pleidooi voor digitale handtekening tegen antibioticaresistentie

Iedereen kan vanaf 23 februari 2017 een digitale handtekening zetten tegen de groei van antibioticaresistentie met de boodschap: ‘Ook ik zet mij in tegen antibioticaresistentie’. De overheid startte een campagne die primair is gericht op professionals in de zorg zoals apothekers, huisartsen, medisch specialisten, bestuurders, dierenartsen en tandartsen.

Pleidooi voor digitale handtekening tegen antibioticaresistentie - Lees verder...

PRISMA-symposium 2017 nu open voor abstracts en inschrijving

Het PRISMA-symposium met de titel ‘Pharmacy practice research across the borders’ vindt op 16 mei 2017 plaats. Apothekers kunnen tot 31 maart hun abstract indienen.

PRISMA-symposium 2017 nu open voor abstracts en inschrijving - Lees verder...

Advies aan apothekers: lever Levothyroxinenatrium Teva tablet 25 microgram tijdelijk beperkt uit

Apothekers wordt geadviseerd om vanaf 21 februari 2017 de Levothyroxinenatrium Teva tablet 25mcg (RVG 108536) voorlopig in kleine hoeveelheden aan patiënten mee te geven. Dit stelt het Meldpunt Geneesmiddelentekorten- en defecten in verband met een dreigend tekort. Naar verwachting duurt de situatie tot 2 maart 2017.

Advies aan apothekers: lever Levothyroxinenatrium Teva tablet 25 microgram tijdelijk beperkt uit - Lees verder...

Katja Kok-van Oirschot biedt petitie preferentiebeleid aan Tweede Kamer aan

KNMP-bestuurder Katja Kok-van Oirschot overhandigde dinsdag 21 februari 2017 een petitie voor een versoepeling van het preferentiebeleid aan de vaste Kamercommissie voor VWS. Zij deed dit samen met de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en de seniorenorganisatie KBO-PCOB. De petitie werd ondersteund door negen patiëntenorganisaties: Longfonds; De Hart & Vaatgroep; Reumafonds; Hypofyse Stichting; Oogvereniging; Nierpatiënten Vereniging Nederland; Schildklierorganisatie Nederland; Diabetes Vereniging Nederland en Nationale Vereniging Reumazorg Nederland.

Katja Kok-van Oirschot biedt petitie preferentiebeleid aan Tweede Kamer aan - Lees verder...