Algemeen nieuws

Subsidieaanvraag stageplek zorg voor het eerst digitaal

Het indienen van een subsidieaanvraag voor het aanbieden van stageplaatsen aan studenten van zorgopleidingen kan dit jaar voor het eerst digitaal. Aanvragen over 2016-2017 kunnen ingediend worden vanaf 18 augustus 2017 via het online portaal van het Stagefonds Zorg.

Subsidieaanvraag stageplek zorg voor het eerst digitaal - Lees verder...

Nieuwe KennisTest Eczeem

Het assortiment aan KennisTesten is per 21 augustus uitgebreid met een nieuwe KennisTest over eczeem. Met deze KennisTest kan uw team de informatievoorziening over eczeem en de behandeling hiervan verbeteren.

Nieuwe KennisTest Eczeem - Lees verder...

Handelsvergunning Amlodipine/Valsartan Aurobindo niet langer geschorst

De schorsing van de handelsvergunning van het generieke geneesmiddel Amlodipine/Valsartan Aurobindo is opgeheven per 17 augustus. Registratiehouder Aurobindo heeft door het indienen van een nieuwe studie adequaat bewijs geleverd voor bio-equivalentie met het Europees referentieproduct. De vergunning van het middel was geschorst sinds 1 juni 2017.

Handelsvergunning Amlodipine/Valsartan Aurobindo niet langer geschorst - Lees verder...

Meerderheid zorgsites voldoet niet aan beveiligingseisen

De meerderheid van de websites van zorgaanbieders, waaronder apotheken, voldoet niet aan de beveiligingseisen om de privacy van bezoekers te waarborgen. Dat stelt Open State Foundation naar aanleiding van onderzoek onder 22.000 websites van zorginstellingen. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) dreigt met boetes.

Meerderheid zorgsites voldoet niet aan beveiligingseisen - Lees verder...

Stoptober-materialen gratis beschikbaar voor apothekers

Apothekers die willen meedoen aan Stoptober kunnen daarvoor gratis materialen opvragen in de webshop van het Trimbos Instituut. De Toolkit Stoptober 2017 bestaat uit posters en flyers die in de apotheek gebruikt kunnen worden.

Stoptober-materialen gratis beschikbaar voor apothekers - Lees verder...

Ook zzp-apothekers moeten voldoen aan klachtwet Wkkgz

Zzp'ers die werkzaam zijn als zorgaanbieder dienen ook te voldoen aan de Wkkgz. Zzp-apothekers zijn vaak werkzaam in verschillende apotheken als bijvoorbeeld invaller of medicatiebeoordelaar. Zij vallen in het algemeen onder de verantwoordelijkheid van de apotheek en de gevestigd apotheker.

Ook zzp-apothekers moeten voldoen aan klachtwet Wkkgz - Lees verder...

Actieve kool in eten werkt geneesmiddelen tegen

Actieve kool in voeding, waardoor deze zwart kleurt, kan de werking van geneesmiddelen, zoals de pil, verminderen. Dat zegt apotheker Ka-Chun Cheung van het Geneesmiddel Informatie Centrum van de KNMP op Radio EenVandaag, in reactie op een artikel in het Algemeen Dagblad dat ‘houtskool je zwanger kan maken’. ‘Van de houtskool zelf word je natuurlijk niet zwanger, maar ik zou mijn dochter afraden ‘ontgiftende’ zwarte drankjes of voeding te nemen terwijl ze de pil gebruikt. Zo lang de actieve kool niet is verzadigd, absorbeert het van alles, ook vitaminen en geneesmiddelen. We kunnen de opname van de geneesmiddelen door het lichaam dan niet meer garanderen. Het kan zijn dat de pil dan minder werkt’, aldus Cheung.

Actieve kool in eten werkt geneesmiddelen tegen - Lees verder...