Algemeen nieuws

Handreiking digitaliseren van patiëntendossiers met tips en uitgangspunten

Het project van de KNMP met de VJA en VWS om papieren patiëntendossiers om te zetten in digitale dossiers is afgerond met een handreiking digitaliseren van patiëntendossiers. De administratieve lasten worden hiermee verder teruggedrongen.

Handreiking digitaliseren van patiëntendossiers met tips en uitgangspunten - Lees verder...

Wat vindt u van de ‘Sterkebottencampagne'? 3 korte vragen

De KNMP verneemt graag van u hoe u en uw patiënten de lopende ‘Sterkebottencampagne’ waarderen. De korte vragenlijst is anoniem en duurt een aantal minuten.

Wat vindt u van de ‘Sterkebottencampagne'? 3 korte vragen - Lees verder...

SP stelt Kamervragen over prijsopdrijving medicijnen

De Tweede Kamerfractie van de SP stelt Kamervragen over de prijsopdrijving van Camcolit, Slow K, Norgalax en Calcitonine. Dit na berichtgeving door de KNMP over de praktijken van Essential Pharmaceuticals.

SP stelt Kamervragen over prijsopdrijving medicijnen - Lees verder...

Vervalst recept tramadol aangeboden in Amsterdam

Bij de Leidsestraat Apotheek in Amsterdam is een vervalst recept aangeboden voor tramadol. Daarvan heeft de KNMP een melding gekregen.

Vervalst recept tramadol aangeboden in Amsterdam - Lees verder...

KNMP: ‘Onethisch verdienmodel leidt tot opdrijven prijzen’

Farmabedrijven als Essential Pharmaceuticals bedienen zich van een onethisch verdienmodel. Dat zegt KNMP-directeur Léon Tinke in het NOS-journaal van 20 maart 2017. ‘Dit bedrijf heeft sinds de zomer vier oude, slecht lopende licenties gekocht en verveelvoudigd in prijs’, aldus Tinke. ‘Voorbeelden zijn Camcolit en Slow K. Dat leidt in Nederland tot verplichte bijbetalingen door kwetsbare patiënten, of zelfs tot zorg mijden. Het bedrijf moet zijn verantwoordelijkheid nemen.’

KNMP: ‘Onethisch verdienmodel leidt tot opdrijven prijzen’ - Lees verder...

Uitvraag kwaliteitsindicatoren 2016 gestart

De uitvraag kwaliteitsindicatoren 2016 is maandag 20 maart begonnen. Deze neemt vier weken in beslag en loopt tot en met 18 april. Om te starten stuurt ICT-partner Desan op 20 maart aan alle openbare apotheken een e-mail met de inloggegevens voor de uitvraag.

Uitvraag kwaliteitsindicatoren 2016 gestart - Lees verder...