Algemeen nieuws

Bereikbaarheid KNMP en helpdesks op 26, 27 en 28 april

Het KNMP-bureau is op 27 april (Koningsdag) en 28 april gesloten, en gaat op 26 april eerder dicht. De helpdesks van GIC, LNA en KNMP Kennisbank zijn op vrijdag 28 april WEL bereikbaar.

Bereikbaarheid KNMP en helpdesks op 26, 27 en 28 april - Lees verder...

Essential Phamarceuticals niet bereid om prijzen te verlagen

Essential Phamarceuticals is niet bereid de prijzen van Camcolit, Norgalax, Calcitonine en Slow K te verlagen. In navolging van de KNMP heeft het ministerie van VWS daartoe aangedrongen. Dat blijkt uit de beantwoording van de staatssecretaris van VWS op Kamervragen van de SP. Ook wil de fabrikant geen inzicht geven in de kostenopbouw van deze geneesmiddelen.

Essential Phamarceuticals niet bereid om prijzen te verlagen - Lees verder...

Overheid verstuurt na de zomer jodiumtabletten per post

Ter bescherming tegen een eventueel nucleair incident krijgen bepaalde doelgroepen in Nederland na de zomer de beschikking over jodiumtabletten. Voor de predistributie hiervan kiest de overheid voor huis-aan-huis verstrekking per post. Dit schrijft staatssecretaris Van Rijn (VWS) aan de Tweede Kamer. Naast deze predistributie worden er regionaal operationele plannen uitgewerkt voor nooddistributie na een nucleair incident.

Overheid verstuurt na de zomer jodiumtabletten per post - Lees verder...

KNMP-iconen op voorlichtingsinstructies van UI-online

De voorlichtingsinstructies (VI's) van UI-online bevatten sinds eind april 2017 KNMP-iconen. De iconen zijn gemaakt om de laaggeletterde patiënt in beeld te informeren bij goed medicatiegebruik.

KNMP-iconen op voorlichtingsinstructies van UI-online - Lees verder...

Vervalst recept aangeboden in Amsterdam

In Amsterdam is bij Apotheek Ganzenhoef een vervalst recept aangeboden voor dexamfetaminesulfaat 2,5 mg. Daarvan kreeg de KNMP een melding.

Vervalst recept aangeboden in Amsterdam - Lees verder...

Uitvraag kwaliteitsindicatoren 2016 gesloten, hoe nu verder?

De uitvraag van de kwaliteitsindicatoren 2016 is gesloten. Apotheken kunnen de lijst met indicatoren niet langer invullen en doorsturen naar Desan. De eerste resultaten zijn positief. Maar liefst 1.749 apotheken van de iets meer dan 1.800 uitgenodigde openbare apotheken vulden de indicatoren in.

Uitvraag kwaliteitsindicatoren 2016 gesloten, hoe nu verder? - Lees verder...

Risico op overdosering bij gedwongen overstap Thyrax

Bij de overstap van het schildklierhormoon Thyrax Duotab bestaat voor patiënten met een hoge dosis (>100mcg) het risico op overdosering. Door een gedwongen overstap naar een ander merk levothyroxine krijgen patiënten meer klachten, werken en sporten zij minder. Dit blijkt uit onderzoek van onder meer NIVEL, naar de effecten van de beperkte beschikbaarheid van Thyrax Duotab vanaf begin 2016.

Risico op overdosering bij gedwongen overstap Thyrax - Lees verder...

Schorsingsprocedure Micro Therapeutic Research

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft van het bedrijf Aurobindo Pharma B.V. een bezwaar tegen schorsing van de vergunning van 4 medicijnen ontvangen. Het CBG gaat daarom nog niet over tot schorsing van deze vergunningen, maar zal eerst de nieuw ingediende onderzoeksgegevens beoordelen.

Schorsingsprocedure Micro Therapeutic Research - Lees verder...