Nieuwe vervalste recepten in omloop

6 juni 2017

De KNMP ontvangt regelmatig meldingen van vervalste recepten die in omloop zijn. Hieronder een overzicht van de meest actuele meldingen. Handel bij het vermoeden van vervalste recepten volgens het daarvoor bestaande protocol van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Vervalst recept midazolam en diazepam aangeboden in Amsterdam

6 juni 2017

Bij meerdere apotheken in Amsterdam is een vervalst recept aangeboden voor midazolam 15 mg en diazepam 10 mg. Het recept stond op naam van patiënt B.B. met geboortedatum 21-03-1988 op receptpapier van huisarts A. Schoch. De huisarts heeft bevestigd dat het om een vervalsing gaat.


Vervalst recept lorazepam aangeboden in Amsterdam

31 mei 2017

Bij de Van Wou Apotheek in Amsterdam is een vervalst recept aangeboden voor lorazepam 10 mg. Het recept stond op naam van C.A.V.W. met geboortedatum 17-03-1966. Het recept was uitgeschreven op receptpapier van psychiater J.K. van der Veer, maar hij heeft verklaard dit recept niet te hebben uitgeschreven.


Vervalste recepten morfinesulfaat en zopiclon aangeboden in Barendrecht

29 mei 2017

Bij Apotheek Carnisselande in Barendrecht zijn twee vervalste recepten aangeboden voor morfinesulfaat 10 mg en zopiclon 7,5 mg. Het recept stond op naam van patiënt M.M.B.B. met geboortedatum 16-11-1954. Het receptpapier was afkomstig van Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam op naam van P.T. den Hoed, maar hij heeft verklaard dit recept niet te hebben uitgeschreven.


Vervalst recept zopiclon aangeboden in Rotterdam

29 mei 2017

Bij de Poliklinische apotheek Erasmus MC is een vervalst recept aangeboden voor zopiclon 7,5 mg. Het recept stond op naam van patiënt L. met geboortedatum 29-07-1982. Het recept was uitgeschreven op receptpapier van het Maasstad Ziekenhuis op naam van dr. L.N.N. v/d Pijl, maar bij navraag bleek deze heer daar niet bekend. Ook is de arts niet bekend bij het Erasmus MC.


Vervalst recept diazepam en ritalin aangeboden in Sliedrecht

16 mei 2017

Bij twee apotheken in Sliedrecht is een vervalst recept aangeboden voor diazepam 2 mg en ritalin 10 mg. Het recept stond op naam van patiënt N.T. met geboortedatum 20-12-1986. Het receptpapier was afkomstig van Yulius in Dordrecht.


Vervalst recept codeïnefosfaat en flunitrazepam aangeboden in Amsterdam

15 mei 2017

Bij de Slotervaart Apotheek in Amsterdam is een vervalst recept aangeboden voor codeïnefosfaat 20 mg en flunitrazepam 2 mg. Het recept stond op naam van patiënt C.R.K. met geboortedatum 15-03-1994. Het recept was uitgeschreven op receptpapier van psychiater A.M. Eeckhout uit Amsterdam, maar hij heeft verklaard dit recept niet te hebben uitgeschreven.


Vervalst recept zoplicon aangeboden in Den Haag

9 mei 2017

In Den Haag is bij Duinrand Apotheek een vervalst recept aangeboden voor zopiclon 7,5 mg. Het recept stond op naam van patiënt M.H.A. met geboortedatum 17-10-1992. Het receptpapier was afkomstig van de Parnassia Groep in Den Haag op naam van dhr. Van Beek. Hij heeft verklaard dit recept niet te hebben uitgeschreven.


Vervalst recept dexamfetaminesulfaat aangeboden in Amsterdam

20 april 2017

In Amsterdam is bij Apotheek Ganzenhoef een vervalst recept aangeboden voor dexamfetaminesulfaat 2,5 mg. Het recept was uitgeschreven op receptpapier van psychiater Hein Sigling uit Amstelveen, maar hij heeft verklaard dit recept niet te hebben uitgeschreven. Het recept stond op naam van patiënt mw. M.E.R.K. met geboortedatum 24-01-1993.


Vervalst recept tramadol aangeboden in Amsterdam

21 maart 2017

Bij de Leidsestraat Apotheek in Amsterdam is een vervalst recept aangeboden voor tramadol. Het recept stond op naam van patiënt L.K. met geboortedatum 18-12-1990. De patiënt shopt bij meerdere apotheken en levert vaak recepten in die gedateerd zijn op 12-12-2016.


Vervalste recepten aangeboden in Rotterdam

16 maart 2017

Een patiënt heeft in een Rotterdamse apotheek vervalste recepten aangeboden voor Ritalin 10 mg, Escitalopram 20 mg en Alprazolam 0,5 mg. De vervalste recepten waren uitgeschreven op receptpapier van ggz-instelling De Viersprong. Navraag van de apotheek bij De Viersprong leerde dat de arts op het recept hier niet meer werkzaam is. Het dossier van de patiënt bij De Viersprong is meer dan twee jaar geleden gesloten.


Vervalst recept cabergoline aangeboden in Amsterdam

8 maart 2017

Bij de Molukken Apotheek in Amsterdam is een vervalst recept aangeboden voor cabergoline. Het recept stond op naam van patiënt P.L.I. met geboortedatum 07-02-1985, op receptpapier van huisarts H.W.A.J. Garretsen.


Bij vermoeden vervalst recept

Handel bij het vermoeden van vervalste recepten volgens het daarvoor bestaande protocol van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Lees het protocol van IGZ

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg