Nieuw magazine en website voor apotheekteam

31 maart 2016

Apotheekmedewerkers kunnen vanaf donderdag 31 maart Het Apotheekteam Magazine en een eigen website binnen KNMP.nl raadplegen. De KNMP wil hiermee apothekers helpen om medewerkers op de hoogte te houden van ontwikkelingen en speerpunten binnen de farmacie.

Vakinhoud en praktijk

De website www.knmp.nl/apotheekteam biedt vakinhoudelijke en praktijkgerichte informatie voor alle apotheekmedewerkers. Vooralsnog komen onderwerpen als therapietrouw, laaggeletterdheid, verminderde nierfunctie en het begeleidingsgesprek bij een nieuw geneesmiddel aan bod. Centraal staan de herkenning van mogelijke problemen, communicatie met de patiënt en het vergroten van kennis en vaardigheden door training en nascholing.

Bekijk de website Het Apotheekteam

“Zeg eens eerlijk, wie snapt dit allemaal”?

Het Apotheekteam Magazine vult de website aan en bevat persoonlijke en herkenbare verhalen uit de praktijk. Zo schrijft Bianca Ronday-Kok in haar column over medicijntekorten: ““Zeg eens eerlijk, wie snapt dit allemaal? In dat geval mag je het mij ook uitleggen. Zodat ik niet langer met een mond vol tanden sta tegenover een ongeruste patiënt.” En coördinerend assistente Wil Bakels vertelt bijvoorbeeld over de ‘Patiëntavond palliatieve zorg en euthanasie’ die Zorggroep Laag Holland organiseerde.

Dit online vakblad verschijnt ieder kwartaal en apotheekmedewerkers kunnen zich gratis abonneren.

Lees het magazine Aanmelden Apotheekteam Magazine