Nierstichting wil patiënten vrijheid teruggeven met draagbare kunstnier

4 februari 2016

De Nierstichting wil dialysepatiënten hun vrijheid teruggeven door de eerste draagbare kunstnier mogelijk te maken. De organisatie is hiertoe een wereldwijde campagne gestart: ‘Help them escape’, die 10 miljoen euro op moet brengen.

Dialyseren is een gevangenis, stelt de Nierstichting. Wereldwijd slijten 2,5 miljoen nierpatiënten hun dagen geketend aan een ziekenhuisbed. De korte film ‘The captured prisoner’ ondersteunt de boodschap van de campagne ‘Help them escape’.

#Helpthemescape

De campagne en de film moeten mensen wereldwijd aansporen een donatie te doen. Ook roept de Nierstichting iedereen op de campagne te delen op sociale media. Bijvoorbeeld door de film op Facebook of Twitter te zetten. Of door een mugshot van zichzelf op sociale media te delen, vergezeld van de hashtag: #Helpthemescape.

Nigel de Jong

Voetballer Nigel de Jong steunt de campagne: "De film is schokkend, maar realistisch. Een nierziekte houdt je gevangen. Ik kan het weten, want mijn moeder heeft een nierziekte. Daarom help ik nierpatiënten te ontsnappen aan hun ziekte.”

Korte film: The captured prisoner

Meer informatie over de campagne van de Nierstichting

 

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg