Movir: controleer of verzekering arbeidsongeschiktheid doorloopt tot AOW

7 april 2016

Veel apothekers lopen risico op een inkomensgat bij arbeidsongeschiktheid, doordat hun verzekering (aov) niet doorloopt tot aan de hoger geworden AOW-leeftijd. Daarvoor waarschuwt arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir.

Movir ziet dat veel apothekers nog altijd een eindleeftijd van 62 jaar of lager op hun verzekeringspolis hebben staan. Nu de pensioenleeftijd opschuift naar 67 jaar, kunnen mensen in de problemen komen als zij voor die tijd arbeidsongeschikt raken. Een periode van (minimaal) 5 jaar zonder inkomen is voor de meesten niet zomaar overbruggen. Dit is ook van belang voor apothekers die nog lang niet met pensioen gaan. Ook zij kunnen een een inkomensprobleem krijgen voor de periode tussen de eindleeftijd op de aov en de AOW-leeftijd als zij blijvend arbeidsongeschikt raken.

Aov nog actueel?

De KNMP en Movir adviseren apothekers om samen met hun financieel adviseur te kijken of hun aov nog voldoende aansluit op de nieuwe situatie. Bent u zich aan het verdiepen in een aov? Houd dan rekening met het stijgen van de AOW-leeftijd.

Movir biedt tot 1 juli 2016 de mogelijkheid om tegen beperkte medische voorwaarden de eindleeftijd van de arbeidsongeschiktheidsverzekering te verhogen. Meer informatie en spelregels op movir.nl/zekertotuwpensioen.

Meer informatie over de verhoging van de AOW-leeftijd op Rijksoverheid.nl
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Praktijkvoering