Motie PvdA/GL over transparante medicijnprijzen aangenomen

12 november 2014

De KNMP is verheugd dat een Kamermeerderheid ingestemde met de motie van PvdA en GL voor meer transparantie van zorgverzekeraars over geneesmiddelenprijzen en begrijpelijker informatie voor verzekerden over de geneesmiddelenprijzen. De KNMP dringt daar al geruime tijd op aan.
Lees de motie van PvdA en GL

Patiënten stellen dagelijks vragen in de apotheek over de kosten van receptgeneesmiddelen. Dat leidt tot veel discussie. Apotheekmedewerkers zijn niet de aangewezen personen om vragen van verzekerden te beantwoorden. Zij kùnnen die informatie ook niet geven. Het zijn de verzekeraars die de afspraken maken. Het is voor het apotheekteam ook niet helder wat de consequenties van die afspraken zijn voor een specifieke verzekerde.

Discussies in de apotheek over geld gaan ten koste van de tijd voor farmaceutische zorg. Bijkomend probleem is dat verzekerden bij de klantenservice van hun zorgverzekeraars in veel gevallen inadequate antwoorden krijgen, wat ook weer leidt tot verwarring en verontwaardiging in de apotheek. Meer transparantie van zorgverzekeraars over de geneesmiddelenprijzen èn vergoedingen leidt ertoe dat patiënten in de apotheek hun aandacht weer richten op hun geneesmiddelengebruik.

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg