Mijlpaal: 111.111 artikelverpakkingen in de G-Standaard

15 maart 2016

De G-Standaard telt in april 2016 111.111 verpakkingen van geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, zelfzorgproducten en handverkoopproducten. Een mijlpaal voor de databank die gebruikt wordt door alle apothekers, huisartsen, medisch specialisten en zorgverzekeraars in Nederland.

Jeroen van den Brand, directeur van Z-Index: “Het feit dat in Nederland alle zorgverleners en zorgverzekeraars voor elke artikelverpakking hetzelfde nummertje gebruiken, het Z-Index-nummer, maakt dat elektronische uitwisseling van gegevens inhoudelijk gezien geen issue is. Deze situatie is uniek in de wereld. En ja, het is elke maand weer een enorme klus om alle nieuw aangemelde artikelverpakkingen juist, volledig en tijdig te verwerken. Maar de wetenschap dat we alle zorgpartijen optimaal kunnen blijven ondersteunen bij hun dagelijkse processen geeft elke maand ook weer grote voldoening!”

Databank G-Standaard

De G-Standaard bevat het assortiment van 700 fabrikanten, parallelimporteurs en grootbereiders. Zij leveren bij Z-Index, de beheerder van de G-Standaard, een set aan met basisgegevens over hun artikelen, waaronder de inhoud van de verpakking, barcode en apotheekinkoopprijs. Z-Index verwerkt deze gegevens en verrijkt ze met informatie over bijvoorbeeld wet- en regelgeving, het preferentiebeleid en de eigen bijdrage. De medewerkers van het Geneesmiddel Informatie Centrum (GIC) van de KNMP voegen hier alle informatie aan toe die nodig is om geneesmiddelen voor te schrijven, de medicatie te bewaken en af te leveren.

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg KNMP