Menzis: medicatiebeoordeling uit eigen risico

19 oktober 2015

Menzis haalt de medicatiebeoordeling vanaf 1 januari 2016 uit het eigen risico van de patiënt. De zorgverzekeraar wil apothekers en huisartsen hiermee ruimte bieden ook in het begin van het jaar medicatiebeoordelingen te declareren, als de patiënt nog niet zijn eigen risico heeft gebruikt.

Bron: PW

Contractmanager farmacie Henk Eleveld van Menzis: “We zien vanaf september een piek in het aantal declaraties, als veel polyfarmaciepatiënten die in aanmerking komen voor een medicatiebeoordeling door het eigen risico heen zijn.”

Zorgverzekeraars Zilveren Kruis en Zorg & Zekerheid besloten al eerder de medicatiebeoordeling uit het eigen risico te halen. De KNMP heeft alle zorgverzekeraars opgeroepen datzelfde te doen.

Vergoeding

Verder maakt Menzis bekend vanaf volgend jaar apothekers en huisartsen die samen een medicatiebeoordeling hebben uitgevoerd apart uit te betalen, nu ontvangen ze één totaalbedrag. “Voor de vergoeding hanteren we een minutenschema uit het rapport 'Eindverslag implementatie- en evaluatieproject polyfarmacie bij ouderen' van het NHG.”

Eleveld benadrukt over een andere verdeling van het bedrag niet in discussie te gaan met de partijen. “Als apothekers en huisartsen de vergoeding onderling anders willen verdelen, dan kunnen ze dat lokaal zelf oplossen.”

 


Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg Praktijkvoering